Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Ziekteverlof koning Harald opnieuw verlengd met weken

12 maart 2021 · Leestijd 2 min

Koning Harald van Noorwegen pakt zijn koninklijke taken voorlopig nog niet op. Het Noorse koningshuis maakte vrijdag bekend dat zijn ziekteverlof opnieuw verlengd is. De 84-jarige koning is nog minstens tot 11 april met verlof om te herstellen van een knieoperatie.

Harald werd begin februari geopereerd aan een pees boven zijn rechterknie. Eigenlijk zou de koning zo'n twee weken later zijn taken weer oppakken, maar al snel meldden de artsen dat de vorst langer nodig heeft om te revalideren. Koning Harald maakt het goed en krijgt fysiotherapie op zijn buitenverblijf Kongsseteren.

Kroonprins Haakon (47) neemt als regent de koninklijke taken van zijn vader voorlopig waar.

Polsbreuk

Ook nieuws uit Zweden! Het Zweedse hof heeft in een verklaring aan de royaltysite Svensk Damtidning laten weten dat koningin Silvia van haar gips is verlost. De echtgenote van koning Carl Gustaf brak een maand geleden haar rechterpols bij een val in het paleis Drottningholm. 

Silvia (77) heeft nog wel een polssteun om haar rechterarm. De polssteun was donderdag tijdens de herdenkingsdienst voor de coronaslachtoffers even te zien. Ook was duidelijk dat de koningin moest wennen aan het feit dat ze haar rechterarm en -hand nog niet kan gebruiken. Daarom stak ze een van de kaarsen voor de slachtoffers met haar linkerhand aan, en dat ging volgens Svensk Damtidning niet gemakkelijk voor de rechtshandige koningin.

Lees verder onder de foto's.

Het is onduidelijk wanneer Silvia helemaal genezen is van haar polsbreuk en haar rechterarm weer volledig kan gebruiken. Volgens het hof maakt de koningin het in ieder geval goed en is ze, samen met haar artsen, druk bezig om haar arm in goede conditie te krijgen.

Bron: ANP / Foto's: Kongehuset.no en Kungahuset.se

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--