Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Estelle en Oscar vieren lichtjesfeest

13 december 2019 · Leestijd 2 min

Het is vandaag Luciafeest in Zweden! Dit lichtjesfeest, dat traditioneel in de periode voor kerst plaatsvindt, wordt ook op het koninklijk paleis gevierd.

Op de foto's die zijn vrijgegeven door het hof is te zien hoe Estelle en Oscar een kaarsenkroon op hun hoofd dragen. Dat is traditie bij het Luciafeest, oftewel het lichtjesfeest. Vorig jaar gingen Estelle en Oscar volgens de traditie gekleed: in een wit gewaad met een rode sjerp. Dit jaar deden ze het iets anders: de kaarsenkroon is bevestigd op de paardijcap van de prinses en prins. En het paard heeft een kerstige versiering gekregen.

Op 13 december wekt de jongste dochter als zogeheten 'Luciabruid' de rest van het gezin. De andere kinderen zijn bruidskinderen. De dag verwijst naar de feestdag van de Heilige Lucia, wanneer de overwinning van het licht op de duisternis gevierd wordt. De legende is namelijk dat Lucia haar eigen ogen uitstak, maar tóch bleef zien.

Foto's: Kungahuset.se

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--