Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Harry en Willem-Alexander enthousiast bij finale rolstoelbasketbal

23 april 2022 · Leestijd 2 min

Prins Harry en koning Willem-Alexander gingen vrijdag op de laatste dag van de Invictus Games samen naar de finale van het rolstoelbasketbal. De twee babbelden wat af, maar waren ook vriendschappelijke tegenstanders: de strijd ging immers om Nederland tegen de Verenigde Staten.

Koning Willem-Alexander joelde daarom net iets enthousiaster voor Nederland, Harry deed hetzelfde voor het land waar hij tegenwoordig woont. Helaas voor de koning had Harry net iets meer te vieren: de eindstand werd 51 punten voor de Verenigde Staten tegen 9 voor Nederland.

Ook tijdens de publieksopwarming en het optreden van DI-RECT zaten de mannen niet stil. Prins Harry keek even de kat uit de boom, maar zag al snel dat Willem-Alexander, prinses Margriet en prins Pieter-Christiaan vrolijk meeklapten, -zongen en -bewogen. De prins kon daarom niet achterblijven. Tijdens de rust nam hij ook even de tijd om Nederlandse teamleden een knuffel te geven.

Lees verder onder de foto's.

Harry, Margriet en koning
Op de eerste rij zitten ook prins Pieter-Christiaan, prinses Margriet en haar kleinzoon Lucas.

Ook tijdens het ontvangstmomentje vooraf aan de wedstrijd werd Harry op sleeptouw genomen: nog niet eerder tijdens het sportevenement poseerde de prins voor de pers, maar koning Willem-Alexander kreeg hem toch zover. Na afloop deelde prins Harry de medailles uit aan het winnende team. Ook koning Willem-Alexander, prinses Margriet, prins Pieter-Christiaan en prins Maurits' zoon Lucas van Lippe-Biesterfeld, die bij de landmacht zit, maakten een rondje langs de winnende teams.

Willem-Alexander en Harry 2022
Koning Willem-Alexander en prins Harry poseren voor de camera's.

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--