Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Koninklijke familie heeft uitje in Amsterdam op verjaardag Amalia

8 december 2022 · Leestijd 2 min

De koninklijke familie is woensdag in het Koninklijk Paleis Amsterdam aanwezig geweest bij de uitreiking van de Prins Claus Impact Awards. Naast erevoorzitter Prins Constantijn, die de prijzen uitreikte, waren ook koning Willem-Alexander, koningin Máxima, prinses Beatrix en prinses Laurentien getuige van de uitreikingsceremonie.

Sinds vorig jaar ondersteunt het Prins Claus Fonds de maatschappelijke inzet van individuen voor hun land met drie nieuwe prijscategorieën, waaronder dus de Impact Awards.

Lees verder onder de foto's.

ANP-459050079
Bij de aankomst werd het koningspaar gefeliciteerd met de negentiende verjaardag van hun oudste dochter: prinses Amalia.
uitreiking van de Prins Claus Impact Awards 2022.
Afgelopen woensdag op het Koninklijk Paleis Amsterdam voor de uitreiking van de Prins Claus Impact Awards 2022.

In totaal, zoals eerder was bekendgemaakt, vielen zes winnaars in de prijzen. Alves Lacerda Krenak (Brazilië), Alain Gomis (Senegal), Hassan Darsi (Marokko), Luis Manuel Otero Alcántara (Cuba), María Medrano en May al-Ibrashy (Egypte) zagen hun tijd en moeite beloond worden.

Lees verder onder de foto.

ANP-459054706

Het Prins Claus Fonds werd in 1996 opgericht, als eerbetoon aan de toewijding aan cultuur en ontwikkeling van de in 2002 overleden Prins Claus. Sindsdien verbindt en eert het fonds kunstenaars en cultuur. Dit voornemen zet men kracht bij door de eerdergenoemde Impact Awards.

De prijsuitreiking werd gehouden op de negentiende verjaardag van prinses Amalia. Koningin Máxima vertrok na afloop van de uitreiking meteen naar Huis ten Bosch. De overige leden van de koninklijke familie bleven voor een receptie met de winnaars en andere aanwezigen.

Bekijk hier een korte video van de middag.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--