Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zien: Máxima vlot van start in Pakistan

25 november 2019 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima is maandagmorgen in het kantoor van de VN in Islamabad begonnen aan haar driedaagse werkbezoek aan Pakistan.

ANP-402257870.jpg

De koningin werkt op haar eerste dag een hele reeks vergaderingen af, waarbij ze zich op de hoogte wil stellen van de situatie in Pakistan wat betreft de toegang tot bijvoorbeeld bankrekeningen, verzekeringen, sparen en leningen.

Gewapend met die kennis kan ze dinsdag de gesprekken aangaan met de gouverneur van de centrale bank, met premier Imran Khan en president Arif Alvi.

Lees verder onder de foto. 

Advies

De regering heeft haar om advies gevraagd over het verbeteren van toegang tot financiële diensten voor de bevolking. Pakistan heeft wat dit betreft een van de laagste scores in de wereld. Slechts 21 procent van de volwassenen heeft daar toegang tot financiële diensten. Onder vrouwen ligt dit percentage nog een stuk lager: 7 procent. 

Verwarring

De koningin bezoekt Pakistan in haar functie als speciaal pleitbezorger van de secretaris-generaal van de Verenigde Naties. Dat moest voorafgaand aan haar komst worden benadrukt omdat Pakistaanse media royaal hadden uitgepakt over een 'koninklijk bezoek' uit Nederland. Die visite zou de onderlinge betrekkingen en het toerisme verbeteren, en de koningin zou zelfs in de bres springen voor Kashmir. Inmiddels is het beeld bijgesteld. In nieuwsuitzendingen op televisie werd zondag en maandag de ware reden van het bezoek uitgelegd.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--