Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo gaat Máxima maandag haar verjaardag vieren

12 mei 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima prijst zich "gelukkig dat ze ouder mag worden en dat ze gezond is". Dat is eigenlijk het belangrijkste voor haar vijftigste verjaardag, zo antwoordde ze dinsdagmiddag in de Keukenhof in Lisse op de vraag of ze uitkeek naar haar verjaardag aanstaande maandag.

Haar plannen zijn ook afhankelijk van het weer, zo zuchtte ze diep na een blik op de grijze lucht. "Ik wacht op het weer. Als u me kan zeggen wat voor soort weer we krijgen, dan kan ik zeggen wat we gaan doen."

Máxima vindt het nu eigenlijk geen tijd om uitgebreid feest te vieren. "We zullen wachten tot betere tijden. Je wilt het natuurlijk met zoveel mogelijk vrienden en familie vieren, maar dat kan natuurijk niet."

Een cadeau had ze al gehad: de mogelijkheid om in twee dagen door heel Nederland te reizen en te zien hoe overal nieuwe muziekakkoorden werden gesloten zodat steeds meer basisscholieren structureel muziekonderwijs krijgen. Dat dit voor álle 1,6 miljoen kinderen werkelijkheid wordt, was haar verjaardagswens tien jaar geleden en de korte toernee - de eerste echte mogelijkheid dit jaar om er 'coronaproof' op uit te gaan - was een geschenk op zich. "Ik ben gelukkig dat we zoveel gelegenheden hebben gehad om dit te doen. Dat vind ik al een enorm cadeau. Hier keek ik enorm naar uit", aldus Máxima.

Word Vriend van Blauw Bloed

Heb je dit artikel met plezier gelezen en wil je dit blijven doen? 
Word dan nu Vriend van Blauw Bloed en steun ons.
Je ontvangt als vriend allerlei leuke vriendenvoordelen.

Lees meer!

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--