Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zo ziet het handschrift van koningin Elizabeth eruit

5 juli 2021 · Leestijd 2 min

Koningin Elizabeth heeft de Britse gezondheidsdienst NHS vereerd met het George Cross, een onderscheiding voor dapperheid. Het Britse hof deelde maandag de tekst van de handgeschreven brief die de Queen aan de ontvanger van de decoratie richtte.

"Het is met groot genoegen dat ik namens een dankbaar land het George Cross uitreik aan de National Health Services van het Verenigd Koninkrijk", aldus de Queen. "Deze prijs erkent het werk van het NHS-personeel, zowel in het verleden als in het heden, in alle disciplines en alle vier de landen. In meer dan zeven decennia, en zeker ook de laatste tijd, heeft u de mensen van ons land gesteund met moed, compassie en toewijding waarmee u de hoogste standaard van publieke dienstverlening liet zien. U hebt onze blijvende dank en oprechte waardering."

Lees hieronder verder.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Het George Cross werd voor het eerst uitgereikt door koning George VI in 1940. In 2017 werd de prijs voor het laatst uitgereikt. Toen kreeg de gepensioneerde marinier Dominic Troulan het kruis voor zijn werk tijdens de aanval op een winkelcentrum in Nairobi (Kenia) in 2013.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--