Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweeds koningshuis stelt provinciebezoeken uit

4 november 2020 · Leestijd 2 min

Het Zweedse koningshuis heeft vanwege de striktere coronamaatregelen besloten de eerstkomende koninklijke bezoeken aan historische provincies te verschuiven naar volgend jaar.

Het gaat in eerste instantie om de bezoeken van het kroonprinselijk paar aan Örebro (5 november) en Uppsala (11 november). Over de drie overige bezoeken die nog voor dit najaar waren gepland, is nog geen beslissing genomen.

Het aantal coronabesmettingen neemt in Zweden snel toe, zo meldde premier Stefan Löfven dinsdag. "We hebben een zeer ernstige situatie", vertelde Löfven op een persconferentie. "Het respijt dat we deze zomer hebben gekregen, is voorbij."

Estafettestokje

Koning Carl Gustaf maakte in september bekend dat de koninklijke familie alle 21 provincies zou gaan bezoeken om ter plekke te horen wat de gevolgen zijn geweest van de coronacrisis voor met name gezondheidszorg, cultuur en bedrijfsleven.

Het koningspaar gaf zelf op 12 oktober de aftrap in 'Stockholms län'- de provincie Stockholm. Daarna namen kroonprinses Victoria, haar man prins Daniel, prins Carl Philip en prinses Sofia het estafettestokje over. In verschillende samenstelling werden respectievelijk Västmanland, Södermanland en Värmland bezocht. Deze week stond een visite aan Daniels thuisprovincie op het programma.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--