Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweeds koningspaar deelt medailles uit aan melkveeboeren

26 oktober 2021 · Leestijd 2 min

Koning Carl Gustaf en koningin Silvia hebben medailles uitgereikt aan Zweedse melkveeboeren. Op het koninklijk slot in Stockholm werden de boeren beloond omdat ze al jaren melk van hoge kwaliteit leveren.

Sinds 1958 worden de medailles op initiatief van de branchevereniging LRF Mjölk uitgedeeld. Ieder jaar reikt een lid van de koninklijke familie die uit. Vanwege de coronacrisis werden er in 2020 geen medailles uitgereikt. Degenen die in dat jaar recht hadden op het eremetaal, werden maandag alsnog in het zonnetje gezet. Het is nog niet duidelijk wanneer de boeren die in 2021 recht hebben op een medaille hun eremetaal uitgereikt krijgen.

Om voor de medaille in aanmerking te komen dient een melkveehouder 23 jaar "melk van topkwaliteit" te hebben geleverd, zo staat te lezen op de website van LRF Mjölk.

Het was voor het eerst dat de boeren, ruim twintig in getal, uitgenodigd waren om naar het koninklijke slot te komen. Daar werd ook de prijs uitgereikt voor de melkveehouder van het jaar 2021. Die ging naar Katarina en Anders Nilsson uit Skråmered in de provincie Halland.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--