Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweedse koning mist spullen na inbraak vakantiehuisje

30 december 2021 · Leestijd 2 min

Het vakantiehuisje van de Zweedse koning Carl Gustaf is afgelopen zomer doelwit geweest van inbrekers. Twee mensen zijn aangeklaagd voor de inbraak. Het tweetal, waarvan een minderjarig is, zou de visuitrusting en enkele persoonlijke eigendommen hebben buitgemaakt.

De inbraak heeft begin augustus plaatsgevonden, zo schrijven media in Zweden. De twee worden beschuldigd van diefstal en huisvredebreuk in het vakantiehuis in Forsavan, even buiten het stadje Tärnaby in Noord-Zweden.

De visspullen zouden een waarde hebben van ongeveer 4.300 euro. Daarnaast zouden ze ook een foto van de vorst hebben gestolen. Volgens de aanklacht hebben de verdachten het huisje helemaal overhoop gehaald in hun zoektocht naar nog meer spullen om buit te maken.

Vingerafdrukken

De politie kwam het duo op het spoor door vingerafdrukken, die gevonden waren op glasscherven van een raampje dat de verdachten hadden ingeslagen. Ook was DNA gevonden van een van de verdachten op een lege whiskyfles, die enkele meters van het huisje was gevonden op een plek waar de twee gekampeerd zouden hebben.

De verdachten zouden een schadevergoeding moeten betalen van ongeveer 9.000 euro. Dat zou voldoende zijn om de visuitrusting te betalen en de reparaties aan het vakantiehuisje, dat in 1931 werd neergezet door de grootvader van koning Carl Gustaf.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--