Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweedse kroonprinses begint bezoek met boottochtje in Amsterdam

7 juni 2022 · Leestijd 2 min

De Zweedse kroonprinses Victoria is dinsdagochtend in Amsterdam gearriveerd voor haar tweedaagse bezoek aan Nederland. Tegen 09.45 uur arriveerde de royal bij het Amsterdamse stadhuis om daar aan boord te gaan voor een boottocht door de hoofdstad.

"Goedemorgen, fijn om hier te zijn", zei de Zweedse kroonprinses bij haar aankomst op de kade. Ze waarschuwde de aanwezige fotografen niet in het water te vallen. "Want dan ben ik degene met de goede foto's", grapte de in groen broekpak gestoken prinses.

Lees verder onder de foto's.

Kroonprinses_Victoria
Kroonprinses_Victoria_stapt_aan_boord
Kroonprinses_Victoria_boottocht_Amsterdam
Kroonprinses Victoria bij een boottocht in Amsterdam.

Tijdens de rondvaart krijgt ze details te horen over de Amsterdamse Duurzaamheidsagenda, energietransitie van Amsterdam en Nederland en wat Zweden hiervan kan leren. Ook ontmoet ze prins Constantijn, die haar vanuit de organisatie TechLeap.nl vertelt over jonge tech-ondernemers. 's Avonds wordt in Hotel Okura Amsterdam een galadiner georganiseerd.

Op de tweede dag van haar bezoek gaat de kroonprinses naar Rotterdam, Delft en Den Haag. De dag begint ze met een ontbijt bij de Zweedse ambassadeur. Daar wordt gepraat over vrouwelijke tech-ondernemers. Later op de dag brengt ze een bezoek aan onder meer Rotterdam Ahoy, maakt ze een rondvaart door de haven van Rotterdam en praat ze met burgemeester Ahmed Aboutaleb.

Victoria zou eigenlijk al in november naar Nederland komen. De dochter van koning Carl Gustaf moest haar reis toen annuleren vanwege de coronamaatregelen. Maandag vierde de kroonprinses met haar familie nog de nationale feestdag van Zweden.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--