Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweedse prins Carl Philip met zijn moeder naar avondje ballet

10 mei 2022 · Leestijd 2 min

De Zweedse prins Carl Philip heeft met zijn moeder koningin Silvia maandagavond een voorstelling bijgewoond van het Kyiv Grand Ballet. Dat voerde in Stockholm het dansdrama Giselle op.

Het ballet werd opgevoerd als onderdeel van de Solidarity Tour ter ondersteuning van de balletgroep Kyiv Grand Ballet. Diverse toonaangevende artiesten van het Oekraïense ballet deden mee.

Voor aanvang van de voorstelling hadden de royals een gesprek met Andriy Plachotnjuk, de ambassadeur van Oekraïne in Zweden.

Lees verder onder de foto.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Prins Carl Philip, die vrijdag zijn 43e verjaardag viert, had voor het bezoek aan het ballet nog een digitale ontmoeting met de juryleden van Den tänkande handen (De denkende hand), een jaarlijkse wedstrijd voor kunstenaars die zich bezighouden met beeldende kunst, architectuur, strips, animatie, mode, design, illustratie of het ontwikkelen van games.

Bij de wedstrijd hoort een tentoonstelling. Den tänkande handen wordt georganiseerd door de Zweedse koninklijke kunstacademie en de royals voelen zich zeer betrokken bij het evenement.

ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--