Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Zweedse royals schitteren op staatsbanket

8 september 2021 · Leestijd 1 min

Bondspresident Frank-Walter Steinmeier van Duitsland is dinsdag met zijn vrouw in Zweden gearriveerd voor een driedaags staatsbezoek. Zij werden bij aankomst op het vliegveld van Stockholm welkom geheten door kroonprinses Victoria en haar man prins Daniel.

Steinmeier is samen met zijn vrouw Elke Büdenbender in Zweden op uitnodiging van koning Carl Gustaf. Het stel werd op de binnenplaats van het koninklijk paleis ontvangen met een plechtige welkomstceremonie. In de avond is het koninklijk paleis het toneel voor een galadiner, waarmee de dag wordt afgesloten.

Het staatsbezoek staat in het teken van innovatie, duurzaamheid en democratie. Woensdag bezoeken Steinmeier en Carl Gustaf onder meer het kantoor van Scania in Södertälje, waar thema's als duurzaam vervoer en kunstmatige intelligentie aan bod zullen komen. Het staatsbezoek wordt donderdag afgesloten in de gemeente Kiruna, in Lapland.

Het vorige staatsbezoek tussen de twee landen vond plaats in oktober 2016. Toen reisden Carl Gustaf en Silvia af naar Duitsland.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--