Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het is lente! Dit worden dé 5 modetrends van dit voorjaar

21 maart 2024 · Leestijd 3 min

Het voorjaar hangt in de lucht! Vanaf 20 maart 2024 is het officieel lente en dat komt voor de meeste mensen als geroepen. We bereiden ons voor op dit seizoen met de laatste modetrends, uiteraard aan de hand van knap inspiratiebeeld van vrouwelijke royals. Welke trend vind je het mooist?

#1 Strikken

Zeg je strikken, dan zeg je prinses Mabel. Grote kans dat je meteen denkt aan de trouwjurk van prinses Mabel. We dragen dit voorjaar massaal strikken, maar niet alleen op een trouwjurk. We zien strikken in ons haar, aan onze schoenen en aan jurken en blouses. Niet alleen prinses Mabel heeft de strik ontdekt. Ook koningin Máxima draagt weleens een japon of blouse met een strik.

Lees verder onder de foto's.

Jurk_Mabel_1.jpg
Prinses Mabel op haar trouwdag in de trouwjurk van ontwerp duo Viktor & Rolf.
maxima-ster6
Koningin Máxima draagt in 2023 een oranje top met een strik op een schouder.
carolina-herrera-blouse-jurk-letizia
Januari 2023: koningin Letizia draagt een zoete outfit bestaande uit een blouse-rok combinatie van Carolina Herrera. De blouse heeft een strik bij de halslijn.
Tijdens het kennismakingsbezoek van het Belgische koningspaar aan ons land verrast koningin Máxima
Tijdens het kennismakingsbezoek van het Belgische koningspaar aan ons land verrast koningin Máxima met een donkerblauwe japon. De jurk met enorme strik aan de halslijn is een ontwerp van Jan Taminiau.

#2 Lange A-lijn rokken

Waar vorig jaar ultra minirokken de boventoon voerden, zijn dit jaar lange rokken weer in de mode. Deze lange rokken hebben vooral een A-lijn pasvorm, dat betekent dat de rokken vanaf de taille wijd uitlopen. Koningin Mary van Denemarken heeft deze modetrend al ontdekt; zij droeg begin dit jaar al een lange grijze rok. Ook Catherine, de prinses van Wales heeft de rok al regelmatig gedragen. Zo droeg ze vorig jaar een witte plissérok met een bijpassende top.

Lees verder onder de foto's.

mary-lange-rokken
Koningin Mary woont op 29 februari 2024 de Rare Disease Day bij in Kopenhagen.
catherine-lange-rokken
20 juni 2023: Catherine, de prinses van Wales bezoekt in Londen de National Portrait Gallery.

Koningin Máxima spant de kroon als het gaat om lange rokken met een A-lijn. Afgelopen december verscheen ze in een ijsblauwe outfit van Natan die ons aan Assepoester deed denken. Máxima droeg het geheel toen ze de opnames van het Kerst Muziekgala bijwoonde in Bussum.

Lees verder onder de foto.

Máxima_kerst_muziekgala_2023
Koningin Máxima tijdens de opnames van het Kerst Muziekgala 2023.

Verder geeft koningin Máxima een authentieke twist aan deze modetrend. Zij introduceerde in 2021 namelijk een rok vervaardigd van cactusleer, een diervriendelijke variant van 'echt' leer. Sindsdien heeft de koningin de rok al meerdere keren gedragen.

Lees verder onder de foto.

maxima-veganlerenrok
September 2023: Koningin Máxima draagt een rok van cactusleer tijdens een werkbezoek.

#3 Latte dressing

Latte, watte? Latte dressing staat voor jezelf kleden in koffiekleuren. Dit kan een volledige crème look of een ton-sur-ton-outfit met verschillende koffie- en wittinten zijn. Vooral de Britse royals zijn hier heer en meester in. Catherine, de prinses van Wales droeg vorig jaar een volledig beige look. Ook hertogin Meghan kan er wat van. Zij verschijnt regelmatig in latte-kleuren ten tonele.

Lees verder onder de foto's.

Catherine stijlontwikkeling
De prinses van Wales draagt tijdens een bezoek in Nottingham een strakke trui en rok set.
meghan-latte
Op 16 november 2023 draagt hertogin Meghan een lattte-kleurige avondjapon op een rode loper.
maxima-zwembad4
Tijdens een werkbezoek eind 2023, draagt koningin Máxima een beige set met bijpassende clutch.

#4 Satijnen touch

Het materiaal satijn wordt komend seizoen helemaal 'je van het' als we de internationale modeweken mogen geloven. Niet alleen het modegepeupel is dol op dit stralende materiaal, ook royals vinden het een fijn materiaal om aan te hebben. Hertogin Meghan verscheen recentelijk nog in een satijnen set bestaande uit een blouse en rok. Ook de nieuwe generatie heeft het materiaal ontdekt, prinses Ingrid Alexandra droeg een satijnen jurk op haar verjaardagsfoto ter ere van haar achttiende verjaardag.

Lees verder onder de foto's.

header-echte-naam-meghan
Hertogin Meghan draagt een satijnen set op International Womensday in 2024. De satijnen set van Meghan Markle is elegant en comfortabel tegelijk.
letizia-satijn
Koningin Letizia draagt een satijnen blouse met een openstaande kraag in 2023.
Ingrid Alexandra mode
Voor haar 18e verjaardag krijgen we deze mooie foto van de Noorse prinses Ingrid Alexandra. Ze poseert in een chique zwarte jurk gemaakt van satijn.

#5 Capes

Capes hangen al járen bij de royals in de kast, maar nu gaat ook de modewereld met de trend aan de haal. Vrouwelijke royals dragen vaak avondjurken met een cape, maar de zogeheten capecoat maakt ook zijn opmars.

Letizia cape-jruk 2019
Koningin Letizia draagt in 2019 een korte capejurk.
mathilde-poeder-roze
Koningin Mathilde draagt tijdens de kroning van koning Charles op 6 mei 2023 een poederroze capedress.
In 2019 schittert Charlène op het jaarlijkse Rode Kruis Gala in Monaco in een groene cape-jurk van het modelabel Marchesa Notte.
In 2019 schittert Charlène op het jaarlijkse Rode Kruis Gala in Monaco in een groene cape-jurk van het modelabel Marchesa Notte.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--