Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Déze jas heeft (bijna) elke vrouwelijke royal in haar kast hangen

1 april 2024 · Leestijd 3 min

Vrouwelijke royals verschillen van kledingstijl, toch hebben ze (bijna) allemaal dezelfde jas in hun kledingkast hangen. De zogeheten capecoat is bij meerdere royals populair. Kijk zelf maar!

Koningin Máxima, koningin Mary, koningin Mathilde, Catherine, de prinses van Wales; zomaar een greep van de vrouwelijke royals die de desbetreffende capecoat regelmatig dragen. De naam van de jas zegt eigenlijk al genoeg: de mantel heeft de vorm van een cape. Dat betekent dat er geen échte mouwen in de jas zitten en dat hij om de schouders gedrapeerd wordt. Vaak zijn er wel inkepingen in de mantel waar de armen doorheen worden gestoken zodat de jas goed blijft zitten.

Multi-inzetbare capecoats

Onze koningin draagt de jas misschien wel het vaakst, en dat is modejournalist Josine Droogendijk niet ontgaan. "Wat koningin Máxima momenteel vaak draagt, zijn de capecoats die je aan twee kanten kunt dragen", vertelt Josine aan Blauw Bloed. Doordat de binnenkant een andere kleur heeft dan de buitenkant is de jas multi-inzetbaar. Hierdoor kan de koningin de jas vaker en op verschillende manieren dragen. Máxima kiest vaak voor capecoats van het modehuis Natan, van de Belgische couturier Edouard Vermeulen.

Lees verder onder de foto's.

header-maxima-schuldenlabnl
Koningin Máxima draagt een bordeauxrode capecoat in 2023.
Máxima Middelburg
Koningin Máxima gaat voor een blauwe outfit mét capecoat in Zeeland.
Máxima_fotomoment_2023
Koningin Máxima poseert met hondje Mambo op Paleis Huis ten Bosch in een grijze look met bijpassende capecoat.
maxima-rcapecoat
Koningin Maxima draagt dezelfde bordeauxrode capecoat op het bordes van Paleis Noordeinde na afloop van een groepsfoto met de medaillewinnaars van de Olympische Winterspelen 2022 in Beijing.
Máxima_middelburg
Koningin Máxima bezoekt Middelburg en verrast met een witte outfit.

Ook andere vrouwelijke royals fan

Koningin Máxima grijpt niet als enige vrouwelijke royal graag terug op deze fijne mantel. Ook haar Belgische collega koningin Mathilde is dol op de capecoat. Geen hele grote verrassing, want koningin Mathilde is net als Máxima groot fan van het modehuis Natan. Zo zagen we de Belgische koningin deze week nog in een pistachegroen exemplaar. Bekijk hier de mooiste Natan-outfits van konignin Máxima en konignin Mathilde.

Lees verder onder de foto's.

Filip_Mathilde_oudenaarde
Koning Filip en koningin Mathilde tijdens hun bezoek aan Oudenaarde, maart 2024.
mathilde-capecoat
Ook tijdens het staatsbezoek van België aan Duitsland eind 2023, droeg koningin Mathilde een capejas.

Koningin Mary van Denemarken verschijnt ook weleens in een capecoat. Deze draagt ze vaak over een japon in precies dezelfde kleur als de jas. Dit wordt ook wel een monochrome look genoemd, een stijltruc die koningin Máxima overigens ook vaak gebruikt om goed voor de dag te komen.

Lees verder onder de foto's.

mary-capecoat
Koningin Mary draagt een bordeauxrode japon met een bijpassende capecoat.
Benedikte_Frederik_Mary_regeringsjubileum_Margrethe.jpg
Koningin Mary, dan nog prinses, draagt tijdens het regeringsjubileum van koningin Mary een camel japon met bijpassende mantel.

Normaliter zet Catherine, de prinses van Wales haar zinnen op een manteljurk. Dat is, zoals de naam al doet vermoeden, een mantel en een jurk ineen. Tijdens het inkomend staatsbezoek van de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol in november 2023 kiest de prinses van Wales toch voor een capecoat. En wel een vuurrood exemplaar. Een verrassende keuze voor de vrouw van prins Wiliam, die niet vaak voor zo'n knalkleur kiest.

William_Catherine_Korea
William en Catherine poseren met president Yoon Suk-yeol en zijn echtgenote Kim Keon-hee. Catherine, de prinses van Wales draagt een vuurrode capecoat.

Foto's: ANP

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--