Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Amalia is nog één jaar minderjarig

7 december 2020 · Leestijd 2 min

Prinses Amalia viert maandag haar zeventiende verjaardag. De oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima begint daarmee aan haar laatste jaar als minderjarige.

Bij haar volgende verjaardag in 2021 wordt Amalia troongerechtigd en komt ze onder meer in aanmerking voor een uitkering van de staat. Die bedraagt voor de laatste weken van dat jaar 111.000 euro, waarvan 20.000 euro eigen inkomen is. De prinses van Oranje - haar officiële titel - wordt lid van de Raad van State en is naar verwachting bij Prinsjesdag 2022 ook van de partij.

Amalia verwacht komend jaar ook haar gymnasiumopleiding af te ronden. Volgens koning Willem-Alexander is het de bedoeling dat ze daarna een jaar de 'wijde wereld' verkent. De koning maakte toen hij dat vertelde wel de kanttekening dat die plannen zijn gemaakt toen er nog geen sprake was van een coronacrisis, met alle daarbij behorende reisbeperkingen. Van een invulling van het jaar was dan ook nog geen sprake

De verjaardag wordt de hele week gevierd, zo maakte Máxima duidelijk aan het ANP. "We proberen het te spreiden. Dat op die dag drie mensen komen en dat op een andere dag drie anderen op bezoek komen", vertelde de koningin. "Dus de hele week staat in het teken van de verjaardag van Amalia."

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--