Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Toeval, of toch niet? Koningin Mary en prinses Amalia dragen dezelfde schoenen

18 mei 2024 · Leestijd 2 min

Koning Frederik en koningin Mary waren deze week op staatsbezoek in Noorwegen. Tijdens het staatsbanket droeg de Deense koningin een opvallend paar schoenen, dat ons meteen aan die van prinses Amalia deed denken. Toeval of niet, het is in elk geval leuk om de dames eens naast elkaar te zetten. Kijk mee!

Staatsbezoek Noorwegen

Noorwegen is het tweede land dat op een staatsbezoek van koning Frederik en koningin Mary kan rekenen. Samen met leden van de Noorse koninklijke familie werken Frederik en Mary in twee dagen tijd een druk programma af. De eerste dag kent veel ceremonie en wordt traditiegetrouw afgesloten met een staatsbanket.

Lees verder onder de foto.

mary_noorwegen
Koningin Mary loopt aan de arm van koning Harald naar het staatsbanket.

Schoenen

Het diner is de gelegenheid waarvoor koningin Mary haar grijze schoenen uit de kast trekt. Het schoeisel past goed bij haar ijsblauwe avondjurk, die ze overigens grondig liet vermaken. Mary heeft het paar schoenen niet voor de eerste keer aan, want ze doen al dienst sinds 2019. De Deense koningin droeg de schoenen onder meer naar de bruiloft van kroonprins Hussein en kroonprinses Rajwa van Jordanië in 2023.

Lees verder onder de foto.

mary_frederik_jordanie
Frederik en Mary (toen nog kroonprins en -prinses) in Jordanië (2023).

Prinses Amalia

Toen we koningin Mary dinsdagavond zagen bij het staatsbanket, moesten we gelijk aan onze eigen prinses Amalia denken. De dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima heeft de schoenen namelijk ook, maar dan in een andere kleur. Amalia droeg het paar op de achttiende verjaardag van prins Christian, de zoon van koning Frederik en koningin Mary. Belde ze voorafgaand aan het verjaardagsdiner even met Mary om inspiratie op te doen? Het is ook goed mogelijk dat Amalia de schoenen al op het huwelijk in Jordanië zag, want daar was de prinses eveneens van de partij. We zullen er helaas niet achterkomen of het inderdaad zo is gegaan, maar toevallig is het wel.

amalia_denemarken
Prinses Amalia en prinses Elisabeth op de achttiende verjaardag van prins Christian.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--