Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Keten gedragen door Bernhard en Friso opgeknapt

4 mei 2021 · Leestijd 2 min

De Koninklijke Industrieele Groote Club (IGC) aan de Dam in Amsterdam, heeft een mooie plek gevonden voor haar opgeknapte zilveren beschermketen. Prins Bernhard en prins Friso droegen deze keten, wanneer zij als beschermheer van de IGC aanwezig waren in de Club.

Hans van der Heijden is lid van de sociëteit aan de Dam en kwam op het idee om de keten op te knappen. "De keten lag al een aantal jaren in een kluis opgeborgen, waar niemand hem kon zien. Dat vond ik ontzettend jammer, omdat het een prachtig sieraad is. Ik stelde voor om de keten een mooie plek te geven, hier in het gebouw van de Club. Daar werd gelukkig positief op gereageerd en nu hangt de keten in de Clubzaal."

Geen prominente plek

Van der Heijden vond het wel belangrijk dat de keten niet te prominent in de ruimte aanwezig zou zijn. "We hebben er voor proberen te zorgen om de keten zoveel mogelijk ‘in te laten blenden’ in de muur. Zo hebben we bijvoorbeeld in het nieuwe vitrinekastje dezelfde wandbespanning gebruikt, die ook op muur zit."

In april 2013 kreeg de Industrieele Groote Club het Koninklijk predicaat, omdat de vereniging honderd jaar bestond. Het was een van de laatste predicaten die, toen nog koningin Beatrix, heeft toegekend. Twee weken later werd Willem-Alexander ingehuldigd als nieuwe koning. 

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--