Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is waarom de Britse royals geen diadeem dragen voor het huwelijk

24 oktober 2023 · Leestijd 2 min

Koninklijke diademen: ze glimmen prachtig, zijn onbetaalbaar en er zit een lange geschiedenis aan. Vanwege de kostbaarheid worden ze niet zo vaak uit de kast gehaald. Maar waar we prinses Amalia al lang met een diadeem gespot hebben, zagen we Catherine en Meghan voor het huwelijk niet met een diadeem op hun hoofd. Waarom is dat zo? We zochten het voor je uit!

De reden dat Britse royals geen diademen dragen voor hun huwelijk, is omdat de Britse koninklijke familie veel waarde hecht aan traditie. Van oudsher mogen vrouwen alleen diademen dragen vanaf hun trouwdag. Traditioneel dragen de bruiden trouwens een diadeem van hun familie op hun huwelijk, zoals prinses Diana deed. Voor Catherine en Meghan maakt koningin Elizabeth echter een uitzondering. Zij zijn niet van adel en hebben dus geen diadeem in hun families.

Lees verder onder de foto's.

Charles-Diana-trouwerij
William-Catherine-huwelijk
Harry-Meghan-huwelijk

Nog meer strenge regels

De Britse royals hebben nog meer strenge regels als het gaat om het dragen van diademen. Zo mogen de diademen alleen gedragen worden na 17:00 uur. Er is wel één uitzondering op deze regel, namelijk de dag van het huwelijk. Een trouwerij in de Britse koninklijke familie vindt meestal om 11:00 uur plaats. Het is dan wel toegestaan om een diadeem te dragen.

Lees verder onder de foto's.

Diana-lovers-knot-tiara
Catherine-lotus-tiara

Andere koningshuizen

Andere koningshuizen zijn niet zo streng als de Britten. Zij hebben de regel dat diademen vanaf de leeftijd van achttien jaar gedragen mogen worden. Zo heeft onze prinses Amalia al vier keer een diadeem gedragen. Op de verjaardag van prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen zien we de prinses voor het eerst met het huwelijksdiadeem van haar moeder. In juni dit jaar draagt prinses Amalia de Pauwenstaart-parure op het huwelijk van kroonprins Hoessein en prinses Rajwa. Afgelopen zomer droeg Amalia in Duitsland hetzelfde diadeem als bij het huwelijk van Hoessein en Rajwa. Het laatste tiara-moment van Amalia was tijdens het achttiende verjaardagsdiner van prins Christian in Denemarken.

Lees verder onder de foto's.

Amalia Elisabeth Alexandra 2022
V.l.n.r. Prinses Amalia, Prinses Elisabeth, prinses Estelle, prinses Ingrid Alexandra, prins Charles van Luxemburg in 2022.
Amalia_Máxima_Willem-Alexander_Jordanië
Het koningspaar en prinses Amalia in Jordanië.
christian-estelle-ingrid-alexandra-amalia-elisabeth
V.l.n.r.: Prinses Estelle, Prinses Ingrid-Alexandra, prins Christian, prinses Amalia, prinses Elisabeth.

Foto's: ANP

Zien: De dierbare juwelen van koningin Elizabeth

Lees ook over:

Zien: De dierbare juwelen van koningin Elizabeth
Dit is het verhaal achter het favoriete diadeem van Catherine en Diana

Lees ook over:

Dit is het verhaal achter het favoriete diadeem van Catherine en Diana
Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--