Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Camilla reikt prijzen schrijfwedstrijd uit

21 november 2020 · Leestijd 2 min

Camilla, de hertogin van Cornwall, heeft digitaal de prijzen uitgereikt van The Queen’s Commonwealth Essay Competition, een essaywedstrijd voor jong schrijftalent uit het Gemenebest. De Royal Commonwealth Society organiseert de wedstrijd en Camilla is vice-beschermvrouwe van die organisatie.

De hertogin van Cornwall had de start van de wedstrijd van dit jaar zelf aangekondigd tijdens een bezoek aan Nieuw-Zeeland vorig jaar. In haar speech refereerde Camilla daaraan. "Ik lanceerde de 2020-editie twaalf maanden geleden toen ik de Tūranga-bibliotheek in Christchurch bezocht en schoolkinderen ontmoette tijdens een schrijfworkshop met lokale auteurs", zei Camilla. "Dat was een fijne, memorabele dag."

Het thema was dit jaar klimaatactie en het Gemenebest. Volgens Camilla een onderwerp dat de jonge schrijvers erg aansprak. "We ontvingen 12.888 inzendingen en daarmee is deze jaargang de succesvolste ooit", vertelde ze. Het niveau van de inzendingen was zeer hoog en daar bedankte Camilla de deelnemers voor.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Winnaars

Er werden prijzen uitgereikt in twee leeftijdsklassen. De oudste winnaar was 16 jaar en de jongste 10 jaar. Die schreef een verhaal over de impact die klimaatverandering heeft op wilde dieren.

The Queen’s Commonwealth Essay Competition is de oudste schrijfwedstrijd voor jongeren ter wereld. De eerste editie was in 1883. Koningin Elizabeth is beschermvrouwe van organisator Royal Commonwealth Society.

Overigens had Camilla het deze week druk met schrijvers. Donderdag maakte de hertogin haar digitale opwachting bij de uitreiking van de Booker Prize. De prestigieuze Britse literaire prijs. "Terwijl Covid-19 ons van zoveel culturele geneugten beroofde, kunnen we tenminste nog lezen", zei ze bij de prijsuitreiking.. "Zolang we kunnen lezen, kunnen we reizen, ontsnappen, ontdekken, lachen, huilen en worstelen met de mysteries van het leven."

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--