Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Carl Gustaf krijgt bijna 60.000 euro aan verjaardagsdonaties

4 mei 2021 · Leestijd 2 min

Koning Carl Gustaf van Zweden heeft 600.000 Zweedse kroon, zo’n 59.000 euro aan giften ontvangen voor zijn 75e verjaardag. Het bedrag gaat naar Sveriges stadsmissioner, een liefdadigheidsorganisatie in diverse steden. De organisatie heeft de bevolking dinsdag bedankt voor het geld, meldt de website Svensk Damtidning.

Carl Gustaf had laten weten dat hij geen cadeaus hoefde voor zijn verjaardag afgelopen vrijdag. Als mensen toch iets wilden schenken, dan konden ze een gift doen aan Sveriges stadsmissioner. De koning zei daarbij erg gecharmeerd te zijn van de activiteiten van de organisatie.

Vooral in de coronacrisis is de liefdadigheidsinstelling druk in de weer met het helpen van ouderen. Die kunnen voedselpakketten krijgen en hulp bij allerlei andere zaken. Ook kinderen kunnen bij Sveriges stadsmissioner terecht. Ze krijgen hulp bij het volgen van onderwijs op afstand als er geen internet in huis is. De organisatie heeft speciale plekken gecreëerd waar leerlingen veilig hun lessen kunnen volgen. Daarnaast krijgen ze een lunchmaaltijd.

De organisatie kan volgens Carl Gustaf extra geld gebruiken om nog veel meer hulp te bieden aan Zweden die het tijdens de pandemie moeilijk hebben. Zijn wens voor extra geld voor Sveriges stadsmissioner lijkt dan ook uit te komen. Volgens de liefdadigheidsclub komt er, vier dagen na de verjaardag van de koning, nog steeds geld binnen.

Bron: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--