Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Wat doen de vrouwen van de Van Vollenhovens in het dagelijks leven?

11 maart 2024 · Leestijd 3 min

Wanneer je getrouwd bent met een prins, hoef je niet altijd je carrière aan de wilgen te hangen. Maar wat doe je dan als prinses in het dagelijks leven? In dit geval, wat doen de vrouwen van de Van Vollenhovens in het dagelijks leven? Je leest het in dit artikel.

#1 Prinses Marilène

Prins Maurits trouwt op 30 mei in de Grote Kerk van Apeldoorn met Marilène van den Broek, die zich hierna prinses mag noemen. Het paar krijgt drie kinderen: Anna (2001), Lucas (2002) en Felicia (2005). Voor haar huwelijk met Maurits studeert Marilène bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ze was zelfs lid van een studentenvereniging.

In 1994 haalt ze haar doctoraalexamen met als afstudeerrichting marketing. Sinds 2017 is Marilène werkzaam als Adviseur Partnerships bij de VriendenLoterij. Hiervoor werkt Marilène in diverse commerciële en marketingfuncties bij Ahold NV en ze heeft ook een tijd gewerkt bij het Rijksmuseum in Amsterdam op de afdeling Development.

Lees verder onder de foto.

Marilène Koningsdag Rotterdam
Prinses Marilène in 2023 tijdens Koningsdag in Rotterdam.

#2 Prinses Annette

Prins Bernhard trouwt op 8 juli 2000 in de Domkerk in Utrecht met Annette Sekrève, die zich hierna prinses mag noemen. Ook zij krijgen drie kinderen: Isabella (2002), Samuel (2004) en Benjamin (2008). Annette studeert, net als Marilène, aan de Rijksuniversiteit Groningen, maar geniet van de opleiding psychologie. In de periode 2002 tot 2011 is Annette werkzaam in de gehandicaptenzorg bij de Stichting AGO/Cordaan in Amsterdam. Op dit moment is de prinses lid van het Comité van Aanbeveling van de Stichting Arts as Well/ Een hele Kunst en van de Stichting 'de Belevenis'.

Lees verder onder de foto.

prinses-annette
Prinses Annette oefent voor de Hollandse 100 in 2024.

#3 Prinses Anita

Op 27 augustus 2005 geven prins Pieter-Christiaan en Anita van Eijk elkaar het jawoord in Noordwijk. Samen krijgen ze twee kinderen: Emma (2006) en Pieter (2008). Door het huwelijk met prins Pieter-Christiaan mag Anita zich ook prinses noemen. De van oorsprong Zwitserse Anita studeert in 1996 af aan de Universiteit van Amsterdam in de richting communicatiewetenschap. In 1997 werkt Anita tijdelijk voor Bloomberg in Amsterdam en Londen op de afdeling sales/marketing en tv-productie. Ook werkt ze in verschillende marketing- en managementfuncties bij onder andere JPMorgan en Christie's in Londen. Op dit moment is prinses Anita werkzaam als zelfstandig ondernemer. In dit artikel vertellen we je nog veel meer over de prinses.

Lees verder onder de foto.

Prinses Anita
Prins Pieter-Christiaan met zijn vrouw prinses Anita in 2023.

#4 Prinses Aimée

Prins Floris en prinses Aimée treden met elkaar in het huwelijksbootje op 22 oktober 2005 in Naarden. Het stel krijgt drie kinderen: Magali (2007), Eliane (2009) en Willem Jan (2013). Aimée, die zich nu prinses mag noemen, studeert in 2002 af aan de Universiteit Leiden in de richting bedrijfsrecht. Van 2010 tot en met 2015 werkt de prinses op de marketing- en salesafdeling van de ANWB. Wat de prinses op dit moment doet in haar dagelijks leven is niet bekend.

Floris-Aimée-Koningsdag-2023
Prins Floris en zijn vrouw prinses Aimée tijdens Koningsdag 2023 in Rotterdam.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--