Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze royals waren lid van de Groningse studentenvereniging Vindicat

21 oktober 2023 · Leestijd 3 min

Een aantal van de Nederlandse royals genoot met volle teugen van het studentenleven in het hoge noorden van ons land. Ze sloten zich zelfs aan bij de Groningse studentenvereniging Vindicat. Benieuwd welke royals het zijn? Wij zochten het voor je uit!

Prinses Christina

In 1965 slaagt prinses Christina voor haar eindexamen aan het Amersfoorts Lyceum. Daarna verhuist de prinses naar Groningen, waar ze tot en met 1968 pedagogiek aan de Rijksuniversiteit Groningen studeert. In haar studententijd sluit ze zich aan bij Magna Pete, de vereniging voor vrouwelijke studenten, die later onderdeel wordt van Vindicat.

Tense Maats uit Delfzijl studeerde samen met Christina. In een interview met RTV Noord in 2019 omschrijft ze het karakter van de prinses: "Ze heeft ook wel eens wat ondeugends gedaan. Dat past ook wel bij haar. Op een gegeven moment wist niemand aan het eind van de dag waar ze was. We spoorden haar wel weer op, het is allemaal weer goedgekomen."

Lees verder onder de foto.

Prinses Christina in 1967, hier is zij 20 jaar oud.
Prinses Christina in 1967, hier is zij 20 jaar oud.

Prinses Laurentien

De studentenloopbaan van prinses Laurentien in Groningen is maar van korte duur. In 1986 haalt ze haar propedeuse geschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen, waarna ze naar Londen vertrekt om verder te studeren. Tijdens haar enige studiejaar in het noorden sluit Laurentien zich wel aan bij Vindicat.

Lees verder onder de foto.

Constantijn-Laurentien-verloving

Prins Maurits en prinses Marilène

Prins Maurits verhuist naar Groningen om economie te studeren. De studententijd van de prins was op zijn zachts gezegd wild. Maar liefst drie keer komt hij na vechtpartijen bij Vindicat in het ziekenhuis terecht. Eén keer heeft de prins een gebroken neus, een andere keer een grote hoofdwond. Gelukkig beleeft prins Maurits ook leukere tijden in Groningen. Zo ontmoet hij in Café Soestdijk de liefde van zijn leven, prinses Marilène. Zij studeert bedrijfskunde aan de Rijksuniversiteit Groningen, met als afstudeerrichting marketing. Ook prinses Marilène is lid van Vindicat.

Lees verder onder de foto.

Maurits-Marilène-Groningen
Koningsdag 2018: Prins Maurits en prinses Marilène in Groningen.

Prins Bernhard en prinses Annette

De Van Vollenhoven-broers houden van Groningen. Ook prins Bernhard verhuist voor zijn studie namelijk naar het hoge noorden. De broers volgen zelfs dezelfde studie. De studententijd van prins Bernhard lijkt rustiger te zijn verlopen dan de studententijd van zijn oudere broer. Tijdens zijn studie sluit de prins zich ook aan bij Vindicat, waar hij zijn vrouw prinses Annette ontmoet. Zij studeert destijds psychologie. In 1995 studeert Bernhard af, Annette is in 1996 klaar met haar studie. Vier jaar later stappen de twee in het huwelijksbootje.

Lees verder onder de foto.

Bernhard-Annette-Groningen
Koningsdag 2018: Prins Bernhard en prinses Annette in Groningen.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--