Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Catherine bevallen van derde kindje

23 april 2018 · Leestijd 2 min

Hertogin Catherine, de echtgenote van prins William, is bevallen van een zoon. Het jongetje kwam om 11.01 uur (lokale tijd) ter wereld in het St. Mary’s Hospital in Londen.

Moeder en zoon maken het volgens Kensington Palace goed. De baby weegt 3827 gram. Een naam is nog niet bekendgemaakt. Het jongetje is vijfde in de lijn van de Britse troonopvolging.

Iets na 08.20 uur (lokale tijd) maakte Kensington Palace bekend dat Catherine en William in het ziekenhuis waren voor de bevalling. Het prinsje is het derde kind van het paar. Op 22 juli 2013 werd hun eerste zoon geboren: George Alexander Louis. Op 2 mei 2015 volgde dochter Charlotte Elizabeth Diana.

Traditionele aankondiging

Buckingham Palace kondigde de koninklijke geboorte maandagmiddag officieel aan op het voorplein van het paleis. Het officiële bericht staat ingelijst op een ezel voor het paleishek.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Eerste reactie

De Britse koninklijke familie heeft verheugd gereageerd op de geboorte van de tweede zoon van prins William en hertogin Catherine.

"Koningin Elizabeth, prins Philip, prins Charles en zijn vrouw Camilla, prins Harry en familieleden van het paar zijn blij met het nieuws", aldus Kensington Palace. Ook de Middletons, de familie van Kate, zijn blij met de komst van de kleine.

Speciale dag

Het pasgeboren prinsje heeft een speciale verjaardag, want 23 april is een bijzondere dag voor de Engelsen. Op deze datum vieren ze de dag van hun patroonheilige St. George, die ook benoemd is tot beschermheer van de koninklijke familie.

Het kruis van St. George komt terug in de Engelse vlag en de Orde van de Kousenband, de hoogste ridderorde van het Verenigd Koninkrijk. Die ridderorde, de oudste ter wereld, is zeer exclusief. Naast de regerend vorst zijn er maximaal 24 ridders die door de koningin zelf worden benoemd.

Ook de wereldberoemde Engelsman William Shakespeare zou op 23 april geboren zijn.

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--