Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Net binnen: Catherine, de prinses van Wales, is gezien in het openbaar

19 maart 2024 · Leestijd 3 min

Een teken van leven van Catherine, de prinses van Wales. Britse media delen beelden van de prinses terwijl ze met haar man prins William aan het winkelen is.

Begin dit jaar onderging Catherine een buikoperatie, waarna ze twee weken in het ziekenhuis verbleef. Het Britse hof deelde destijds dat de vrouw van prins William in elk geval tot aan Pasen zou moeten herstellen. Op de sociale media van Kensington Palace werd toegelicht dat het paleis pas informatie over de gezondheid van de prinses van Wales naar buiten zal brengen wanneer dit relevant wordt geacht.

"Kate-gate"

Vanwege de plotselinge operatie en de onbekende aard daarvan, draait de geruchtenmolen in het Verenigd Koninkrijk en ver daarbuiten sindsdien overuren. De zorgen over de gezondheid van Catherine zijn groot. Dat verergerde toen Catherine, de prinses van Wales, op Moederdag weer een teken van leven gaf. Ze deelde een foto van haarzelf met haar drie kinderen. Maar die foto, zo bleek al snel, was bewerkt. Catherine meldde niet veel later dat zij de foto zelf heeft bewerkt en bood haar excuses aan voor de verwarring.

Een onschuldige actie vanuit de prinses van Wales dus, zou je denken. Maar niets bleek minder waar. De speculaties vliegen je om de oren en allerhande complottheorieën over de gezondheid van de prinses van Wales doen de ronde. Er is sprake van een - zoals de Britten het al snel bestempelden - "Kate-gate".

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Gezien in het openbaar

Gisteren werden de prins en prinses van Wales gezien in het openbaar, terwijl ze aan het winkelen waren bij een boerderijwinkel. Daar werden ze gespot door omstanders. Hoewel er geen officiële beelden naar buiten zijn gebracht, worden de amateurbeelden van het bezoek inmiddels volop gedeeld door Britse media, waaronder TMZ en The Sun. Catherine, de prinses van Wales, "lachte en zag er relaxed en blij uit", aldus de berichtgeving. In de post hieronder zie je de beelden. Zou dit de zorgen rondom de gezondheid van de prinses van Wales enigszins temperen?

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Bron: ANP, Instagram @thesun

Geschreven door

Sonja van Hal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--