Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De 5 meest bizarre complottheorieën over royals

18 februari 2024 · Leestijd 4 min

Wanneer je in de schijnwerpers staat, kan iedereen wat van je vinden. Iets wat ook bij royals aan de hand is. Er wordt gespeculeerd over hun privéleven en de roddelpers draait overuren wanneer er geruchten op tafel komen. Deze vijf complottheorieën staan zo ver van de waarheid dat het bijna knap is dat mensen erin geloven.

Disclaimer: de onderstaande vijf verhalen zijn verre van bevestigd door het desbetreffende hof en staan zover wij weten ver van de realiteit. Toch zijn er mensen die in deze complottheorieën geloven.

#1 Prinses Margaret zou een liefdesbaby hebben met Peter Townsend

Fans van The Crown hebben gezien hoe prinses Margaret, de jongere zus van koningin Elizabeth II, verliefd werd op Petere Townsend. Prinses Margaret mocht tot haar grote verdriet niet met hem trouwen en stapte uiteindelijk met Anthony Armstrong in het huwelijksbootje. Nu is er een man, Robert Brown, die volgens The Telegraph claimt de zoon van prinses Margaret en Peter Townsend te zijn. Hij begon zelfs een rechtszaak om het testament van de overleden prinses in te zien waar vast en zeker bewijs van zijn bestaan in zou staan. Dat mocht, maar er is geen officieel bewijs van deze complottheorie naar buiten gebracht.

Lees verder onder de foto.

Margaret glamour
Aan een glamoureuze outfit kunnen handschoenen niet ontbreken.

#2 Koningin Elizabeth I zou een man zijn geweest

Koningin Elizabeth I werd niet voor niets 'The Virgin Queen' genoemd. Ze had zo'n groot plichtsbesef dat ze niet wilde trouwen. Hierdoor stierf ze zonder kinderen te krijgen. Maar niet iedereen gelooft in dit stukje geschiedenis. Er zijn mensen die denken dat koningin Elizabeth I een man geweest zou zijn. Dat de 'echte' Elizabeth op jonge leeftijd al stierf en zij vervangen werd door een jongen die op haar leek. Dit zou volgens sommigen verklaren waarom Elizabeth I zo hard was en weigerde te trouwen. Maar je raadt het al: hier is geen bewijs over te vinden.

Lees verder onder de foto.

Elizabeth-I
Portret van koningin Elizabeth I.

#3 Prinses Diana zou zwanger zijn geweest van Dodi

Op 31 augustus 1997 werd de wereld met een kater wakker door het overlijden van prinses Diana in Parijs. Zij zat samen met Dodi Al-Fayed, haar bodyguard en chauffeur in een auto die verongelukte in een tunnel. Alleen haar bodyguard overleefde de crash. Over Diana's overlijden zijn meerdere complottheorieen te vinden. Zo zijn er mensen die geloven dat het helemaal geen ongeluk, maar moord was. Andere geruchten gaan over haar vermeende relatie met Dodi. Ze zou verloofd met hem zijn, iets wat ook in The Crown te zien was maar niet is bewezen. En sommigen zeggen zelfs dat ze tijdens het ongeluk zwanger was van Dodi. Al zijn deze theorieën door het Britse hof altijd ontkend.

Lees verder onder de foto.

Prinses Diana 1997

#4 Koningin Juliana zou niet de echte dochter van koningin Wilhelmina en prins Hendrik zijn

Ook over de Oranjes gaat een raar verhaal rond. Zo gaat er een complottheorie rond over koningin Juliana. Zij zou officieel niet van koningin Wilhelmina en prins Hendrik zijn. Wilhelmina zou met vier miskramen achter de rug veel moeite hebben om voor nageslacht te zorgen. Wanneer Wilhelmina dan eindelijk van een kindje bevalt, zou het gehandicapt zijn geweest. Waarna Wilhelmina en Hendrik het hebben omgeruild met een meisje uit een gezin uit Soest. Maar als we ons best doen om hier meer informatie over te vinden komen we op dubieuze websites terecht. Dit blijft dan ook een theorie die niet bewezen is.

Lees verder onder de foto.

Koningin Wilhelmina en prins Hendrik op 7 januari 1901
Koningin Wilhelmina en prins Hendrik op 7 januari 1901.

#5 Prins Harry zou hebben gelogen over de geboortedatum van zoon Archie

Prins Archie, het eerste kleintje van prins Harry en hertogin Meghan, is geboren op 6 mei 2019. Maar niet iedereen is even overtuigd dat dit ook echt de geboortedatum is. VICE rapporteerde in 2019 dat sommige koninklijke fans vraagtekens zetten bij de manier waarop de geboorte van het kleintje bekend werd gemaakt. Dat komt door de warrige communicatie van het Britse hof. Zo vertelden ze eerst dat Meghan rond lunchtijd aan het bevallen was, terwijl later bekend werd gemaakt dat Archie uren eerder is geboren. Grote kans dat dit een miscommunicatie is geweest, maar sommige fans zijn er van overtuigd dat Archie al twee weken eerder is geboren.

Meghan-markle-prins-harry-geboorte-archie
2019: Prins Harry en Meghan Markle presenteren hun pasgeboren zoon Archie.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--