Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Een echt sprookje: Dennis uit Lisse werd ineens prins in Maleisië

12 februari 2024 · Leestijd 2 min

Maleisië heeft een nieuwe koning: de 65-jarige Ibrahim, voorheen sultan van de deelmonarchie Johor. Zijn dochter Aminah is in 2017 getrouwd met een Hollandse jongen. Lees hier hoe Dennis uit Lisse ineens prins van Maleisië werd.

Op 14 augustus 2017 wordt Dennis Verbaas ineens wereldberoemd. Het voormalige topmodel uit Nederland geeft namelijk op die dag het jawoord aan prinses Aminah, waardoor hij in één klap prins wordt. Voor velen een sprookje die voor Dennis werkelijkheid wordt.

Waargebeurd sprookje

Dennis Verbaas wordt geboren op 1 mei 1989 in Lisse. In zijn jeugd speelt hij op hoog amateurniveau voetbal, totdat hij op 17-jarige leeftijd getroffen wordt door een hartstilstand. Dennis vervolgt zijn carrière in de modellenwereld en wordt vooral populair in Aziatische landen en dan in het bijzonder Maleisië en Singapore.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

In Singapore laat hij zijn modellencarrière achter zich en wordt marketingmanager van de Tampines Rovers Football Club. Via deze voetbalclub ontmoet hij prinses Tunku Tun Aminah Maimunah Iskandariah, de dochter van de sultan van Johor.

Bekering tot islam

Na zijn ontmoeting met prinses Aminah bekeert Dennis zich in 2015 tot de islam. Hij neemt hierna de naam: Dennis Muhammed Abdullah aan. Voor zijn bruiloft met Aminah krijgt hij twee jaar lang les over de cultuur van Maleisië en de islam.

Lees verder onder de foto.

Dennis_Verbaas_met_echtgenote.jpg
Prinses Aminah en Dennis Verbaas in 2017.

De bruiloft in 2017

Op 14 augustus geven prinses Aminah en Dennis elkaar het jawoord. In 2019 krijgt hij uiteindelijk de adelijke titel Dato. In 2020 verwelkomt het paar hun eerste kindje: dochter Layla Sofia, in 2022 krijgen ze ook een zoon wiens naam niet bekend is.

Nu Ibrahim koning van Maleisië is geworden, bestaat de kans dat prinses Aminah en haar man Dato Dennis vaker in de openbaarheid treden. Momenteel leven ze wat meer in de luwte, maar worden op het Instagram-account van de sultan weleens in het zonnetje gezet.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Instagram @officialsultanibrahim @plugmeintravel

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--