Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze illustrator maakt de mooiste tekeningen van Máxima's outfits

7 februari 2021 · Leestijd 2 min

Linda Zoon is fashion illustrator en tekent graag de kleding van Máxima. Het koninklijk huis heeft haar altijd getrokken, ook vanwege de mooie kleding, hoeden en accessoires. Tijd om in haar atelier in Rotterdam langs te gaan!

Bij ons bezoekje aan Linda, die al een aantal jaar de outfits van de koningin tekent, liet ze ons weten welke outfits van Máxima zij het mooist vond. En ze is natuurlijk achter de tekentafel gekropen om een aantal mooie ontwerpen voor de koningin te maken! 

Bekijk de video bovenaan dit artikel. Lees verder voor mooie voorbeelden van de tekeningen van Linda.

Linda vindt de ontwikkeling die Máxima heeft doorgemaakt in haar kledingkeuze fantastisch en is haar kleding daarom steeds vaker gaan tekenen. "Máxima heeft vaak hele herkenbare items aan, een van die items is een hoed", vertelde Linda ons in een eerder interview. "Ik teken dan in grote lijnen de hoed, daarna het haar eronder en dan de mooie cape of sjaal als ze die omheeft, dan heb je eigenlijk al bijna de hele outfit." 

Hieronder een aantal outfits van de koningin, getekend door Linda. Zo zie je de jumpsuit van Seren Londen die de koningin op Koningsdag 2020 droeg, en een jurk van H&M met pofmouwen.

En hier zie je een aantal tekeningen van prachtige eerdere outfits van de koningin! Herken je het gele broekpak dat de koningin afgelopen voorjaar droeg op de Zeeuwse camping?

Schermafbeelding_2019-10-04_om_15.27.32.png

De kleuren die volgens Linda het beste passen bij Máxima zijn donkerrood, felrood of gewoon rood tinten. "Dat vind ik perfect bij haar, dat is echt Máxima en die kleur staat haar het beste." Zoals deze outfits die Linda heeft getekend: 

Hieronder twee foto's en tekeningen van de laatste Prinsjesdag-outfit van de koningin, en de jurk van Claes Iversen die zij droeg op de zomerfotosessie in 2019. Zie je hoe goed het getekend is?

HANDTEKENINGLindaZoonpng.png

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--