Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Déze royals zijn gek op... ABBA!

20 april 2024 · Leestijd 3 min

'Waterloo', 'Dancing Queen' en natuurlijk 'Mamma Mia': iedereen kent deze monsterhits van ABBA. De popgroep is één van de bekendste exportproducten uit Zweden en ook koning Carl Gustaf en koningin Silvia zijn dol op de bekende deuntjes. En zij niet alleen, want ook hun kinderen en kleinkinderen zijn door hen besmet met het 'ABBA-virus'.

In een interview met Sveriges Radio, de nationale radiozender van Zweden, doet het het Zweedse koningspaar uit de doeken al jaren fan te zijn van ABBA. Koningin Silvia vertelde op de radio dat die liefde ook is overgeslagen op hun kinderen: kroonprinses Victoria, prins Carl Philip en prinses Madeleine. "En de derde generatie", voegde ze eraan toe. Hiermee bedoelt ze haar kleinkinderen, die de muziek van ABBA dus ook kunnen waarderen.

Dancing Queen

Hoewel ABBA's repertoire behoorlijk omvangrijk is, is er één lied dat een speciaal plekje heeft in de harten van de Zweedse koning en koningin. Aan de vooravond van hun bruiloft in 1976 speelde de popgroep namelijk het nummer Dancing Queen voor het eerst live tijdens een tv-gala. "Dat was voor ons allebei een verrassing. Dat lied is ons al die tijd bijgebleven", aldus koning Carl Gustaf.

Lees verder onder de foto.

Carl Gustaf Silvia ABBA Voyage
Koning Carl Gustaf en koningin Silvia van Zweden tijdens de première van ABBA Voyage in 2022 in Londen.

Als echte ABBA-fans is het Zweedse koningspaar natuurlijk ook met regelmaat te vinden bij evenementen rondom de popgroep. Zo waren ze een paar jaar geleden aanwezig bij de première van ABBA Voyage, de show met ABBA-hologrammen in Londen. Vorige week woonden ze nog een evenement bij in Stockholm, waar stil werd gestaan bij het 50-jarig jubileum van de winst van ABBA op het Eurovisie Songfestival. En tijdens de uitvoering van Dancing Queen konden koning Carl Gustaf en koningin Silvia natuurlijk niet stil blijven zitten, zoals te zien op de video hieronder.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer fans van ABBA

Niet alleen de Zweedse koninklijke familie is dol op ABBA. Ook Catherine, de prinses van Wales, is groot fan. Tijdens het huwelijksfeest van haar en haar man prins William werd de muziek van de Zweedse popgroep dan ook volop gedraaid. En ook onze eigen koning Willem-Alexander kan de muziek van ABBA wel bekoren. Tijdens het Nederlandse staatsbezoek aan Zweden in 2022 liet Willem-Alexander weten dat hij Super Trouper en On and On and On twee topnummers vindt.

Ook leuk om te lezen: over deze royals is een hit geschreven.

Bron: ANP

Geschreven door

Sonja van Hal

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--