Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit waren de opvallendste outfits die Máxima droeg in maart

8 april 2021 · Leestijd 3 min

Modedeskundige Josine Droogendijk vertelt je wat opviel aan de kleding van Máxima afgelopen maand. Máxima liet ons afgelopen maand zien dat je niet alleen veganistisch kan eten, maar je ook veganistisch kan kleden.

Schermafbeelding_2021-04-08_om_10.32.01.png

Het weer schommelde in maart heel erg en daarom hebben we Máxima ook in veel verschillende soorten kleren gezien. Zo zagen we haar onder andere in lange, dikke wollen winterjas. Josine: “Het deed me een beetje denken aan koningin Wilhelmina, zij droeg ook regelmatig lange winterjassen.”

Goud

ANP-429463286.jpg

Op 22 maart opende Máxima de Week van het Geld. Het thema daarbij was ‘Leren omgaan met geld is goud waard’. Máxima droeg daarom een toepasselijke gouden ketting. Gemaakt van veren en kralen.

Rood

De afgelopen maand droeg Máxima opvallend veel rood. “Ik vraag me dan af: is dat omdat haar mondkapje dan goed matcht of vindt ze de kleur gewoon heel mooi?” aldus Josine.

Cape

ANP-429277686.jpg

Josine: “In maart kregen we niet heel veel nieuwe outfits te zien, maar ze droeg wel een fantastische cape van Valentino. Voor de prijs van 5000 dollar kan ik een klein autootje kopen, maar ik denk wel dat dit een kledingstuk is dat nog jaren meegaat."

Cactusleer

cactusleer.jpeg

Een andere duurzame outfit die we afgelopen maand bij Máxima zagen, ook van Natan, is deze groene. De rok is namelijk gemaakt van cactusleer. Josine: “Het klinkt heel gek, maar eigenlijk heeft dit leer alle eigenschappen die dierlijk leer ook hebben. Het stretcht, het is elastisch, het ademt. Het enige nadeel is dat het materiaal maar 10 jaar meegaat.”

Dierenprint

ANP-429556047.jpg

Eind maart was Máxima aanwezig bij een webinar van Qredits. “De dierenprint viel mij meteen op. Vroeger was dat best wel een ordinaire print, maar dat is tegenwoordig echt verleden tijd.” Vaak wordt panterprint gecombineerd met zwart, maar Máxima liet een andere combinatie zien: felrood. “Dat is toch prachtig? Het smaakt absoluut naar meer!”  

Bron foto's: ANP / koninklijkhuis.nl

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--