Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Deze royal gaf in 2023 het meeste uit aan kleding

6 januari 2024 · Leestijd 3 min

Afgelopen jaar hebben we de koninklijke vrouwen in veel verschillende outfits en met mooie accessoires gezien. Welke royal heeft het meeste uitgegeven? Jaarlijks komt de koninklijke mode website UFO No More met de cijfers en zet precies op een rijtje hoeveel alle gedragen kleding heeft gekost. En daar stak in 2023 één royal met kop en schouders boven de rest uit.

Werkbezoeken, rode lopers, staatsbanketten en andere glamorous evenementen. Er zijn veel gelegenheden waar je er als royal op je best uit moet zien. Alle kleding en accessoires hebben een flink prijskaartje. Al die prijzen tellen de experts van UFO No More bij elkaar op en zo ontstaat een lijst met welke prinses, koningin of hertogin de duurste outfits in haar kast heeft hangen. 

De prinses met de duurste kleding

Er is een prinses die in 2023 de duurste kleding heeft gedragen. Met een totaalwaarde van maar liefst €371.821 is het prinses Charlène van Monaco die de prijzigste garderobe had afgelopen jaar. En dat is niet de eerste keer, want de prinses heeft al vaker de eerste plaats op de lijst weten te bemachtigen.

Charlene ufo no more

Dat Charlène de duurste kleding droeg, is dus niet een grote verrassing. De royal die op de tweede plaats staat daarentegen, zou je misschien niet meteen verwachten. De Britse prinses Eugenie heeft voor €196.219 aan kleding gedragen. Gemiddeld kostte ieder gedragen item €6.766 en voor Charlène was dit 'maar' €2.974. Een mogelijke verklaring voor dit hoge bedrag zijn de diamanten juwelen die Eugenie droeg tijdens de kroning van koning Charles op 6 mei. 

Eugenie kroning juwelen

In de top vijf staan nog twee Britse prinsessen. Eugenie's zus Beatrice staat op de vierde plek met €108.053 net boven haar de prinses van Wales. Catherine gaf €110.859 uit aan schoenen, tassen, jurken en meer van al haar favoriete modemerken

Koningin Máxima

Onze koningin staat op een bescheiden dertiende plek met een totaalwaarde van €51.696. Volgens de website heeft ze het afgelopen jaar 116 nieuwe kledingstukken gedragen. Maar de koningin doet ook veel aan hergebruiken en heeft een hoop oude outfits uit de kast gehaald voor werkbezoeken. Zoals dit bruine mantelpak van modehuis Natan. 

maxima-symposium-claus20231
Koningin Máxima arriveert in een chocoladebruine outfit in Den Haag.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--