Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Dit is de échte naam van prinses Laurentien

1 februari 2024 · Leestijd 2 min

Niet alle royals zijn tevreden met de naam die ze hebben gekregen. Er zijn best veel prinsen en prinsessen die bewust kiezen voor een andere naam. Prinses Laurentien koos hier ook voor, maar wat is nu eigenlijk haar echte naam?

Prinses Laurentien is de tweede naam van de prinses. Haar volledige naam is is Petra Laurentien Brinkhorst. Lang ging ze als Petra door het leven, maar toen ze 11 jaar was koos ze Laurentien als roepnaam. Leuk om te weten: Laurentien is een samenstelling van de namen van haar vader, Laurens-Jan, en moeder Jantien. De reden dat ze deze switch heeft gemaakt is onbekend, wellicht vond ze deze naam beter bij haar passen.

Lees verder onder de foto.

Prinses Laurentien met haar man, prins Constantijn.
Prinses Laurentien met haar man, prins Constantijn.

Prinses Christina

Laurentien is niet de eerste prinses die haar naam heeft veranderd. Prinses Christina (1947-2019), de jongere zus van prinses Beatrix, heette eerst Marijke. Maar op haar 16e besluit de prinses dat ze met haar tweede naam, Christina, aangesproken wilde worden.

Prinses Christina samen met haar zus prinses Irene in 2013.
Prinses Christina samen met haar zus prinses Irene in 2013.

Prins Harry of prins Henry?

Ook de Britse prins Harry heet eigenlijk geen Harry. Zijn officiële naam is Henry. De reden waarom hij als Harry en niet Henry door het leven gaat, blijft een beetje een raadsel. In dit artikel kun je er meer over lezen.

Prins Harry heet eigenlijk prins Henry
Prins Harry heet eigenlijk prins Henry.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--