Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lief! Het eerbetoon van koning Charles aan prins George

7 juli 2024 · Leestijd 2 min

Koning Charles en de jonge prins George verschillen veel in leeftijd, maar hebben toch veel gemeen. Net als zijn opa zal George ooit vorst van het Verenigd Koninkrijk worden. Charles heeft dan ook een bijzonder gebaar gemaakt voor de oudste zoon van prins William en Catherine, de prinses van Wales. Lees hier meer!

Prince George's wood

In het geboortejaar van prins George, in 2013, maakt de toenmalige prins Charles een mooi gebaar voor zijn kleinzoon. Hij plant een bomentuin in de tuin van Birkhall, het verblijf van Charles op het Schotse landgoed Balmoral. De kersverse opa plant de eerste boom in het geboortejaar van de kleine George en noemt de bomentuin liefkozend Prince George's Wood. De koning staat bekend om zijn groene vingers. In 2021 deelt Charles in een interview met de BBC dat het planten van deze bomentuin in de Schotse Hooglanden een "obsessie van een oude man" was.

In 2020 deelt het Britse hof een officiële kerstkaart van Charles en Camilla in de tuin van het Schotse Birkhall.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Meer lezen over de bijzondere band tussen opa en kleinzoon? Lees hier over de bijzondere rol die prins George kreeg tijdens de kroning van Charles.

Een bijzondere plek

Birkhall is voor koning Charles een bijzondere plek, want in 2005 brengt hij hier samen met zijn kersverse vrouw Camilla zijn huwelijksreis door.

Lees verder onder de foto.

ANP-301529913
In 2005 brengt het verliefde paar de huwelijksreis door in Birkhall, op het landgoed Balmoral.

Een boomhut in Highgrove

De naam van de bomentuin in Birkhall is niet het enige lieve gebaar van koning Charles naar zijn tienjarige kleinzoon. Zo past hij in 2015 de boomhut aan in de Highgrove Gardens in Gloucestershire, speciaal voor prins George. De boomhut bouwt hij oorspronkelijk voor zijn zonen, prins William en prins Harry, in de jaren '80.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Beeld: ANP/Instagram @highgrovegarden/X @ClarenceHouse

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--