Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Feestje voor de Monegaskische royals: Beatrice Borromeo is jarig!

18 augustus 2022 · Leestijd 3 min

De Monegaskische royals kunnen hun gebaksvorkjes uit de buffetkast halen! Beatrice Borromeo, de jongste schoondochter van prinses Caroline van Monaco, viert donderdag haar 37e verjaardag. Een leuke reden om de jarige echtgenote van Pierre Casiraghi eens in het zonnetje te zetten.

Beatrice Borromeo maakt sinds haar huwelijk in de zomer van 2015 officieel deel uit van de prinselijke familie van Monaco. Het wiegje van de jarige, die geboren is op 18 augustus 1985, stond niet in het vorstendom maar in het Italiaanse San Candido. 

Beatrice komt uit een aristocratische familie. Haar vader Carlo Ferdinando Borromeo (1935) is graaf van Arona. Haar moeder heet Paola Marzotto (1955). Beatrice heeft een oudere broer, Carlo, en drie halfzussen uit een eerder huwelijk van haar vader.

Tijdens haar studie Rechten aan de universiteit van Milaan ontmoet ze Pierre Casiraghi, de jongste zoon van prinses Caroline. Na een samenzijn van zeven jaar geven de twee elkaar op 25 juli 2015 het jawoord in de tuinen van het prinselijk paleis van Monaco.

Een week later volgt de kerkelijke inzegening van hun huwelijk op het idyllische eilandje San Giovanni in het Lago Maggiore. Dat eiland is sinds 1632 privébezit van de familie Borromeo. Prins Albert, de oom van Pierre, en echtgenote Charlène laten deze ceremonie schieten, maar het Noorse kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit, en prins Félix en prinses Claire van Luxemburg zijn wel van de partij.

Journalist, model en mama

De beeldschone Beatrice is een knappe kop. Na haar rechtenstudie behaalt ze haar master Journalistiek aan de Columbia University in de VS en gaat ze aan de slag als verslaggever en documentairemaker. Ze schrijft onder meer voor kranten, interviewt Italiaanse politici en stelt corruptie en andere vormen van onrecht aan de kaak. Beatrice runt haar eigen productiebedrijf genaamd Astrea Films.

Naast haar carrière als journalist is Beatrice sinds maart 2021 ambassadeur van Dior. Ja, mode is ook haar ding. Sinds haar vijftiende doet ze modellenwerk. Zo heeft ze shows gelopen voor merken als Chanel en Valentino, en schittert ze geregeld in een campagne van het Italiaanse juwelenhuis Buccellati. En last but not least is ze vooral moeder van twee zoontjes: Stefano (2017) en Francesco (2018).

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--