Ga naar submenu Ga naar zoekveld

De mooiste feestkapsels van koningin Máxima ter inspiratie

11 december 2023 · Leestijd 2 min

Koningin Máxima weet als geen ander hoe je indruk kunt maken met een kapsel. Of het nu gaat om een staatsbanket of een rode loper, onze koningin draagt haar blonde lokken vaak beeldig gestyled. Om inspiratie op te doen voor de feestdagen zetten wij een aantal van haar mooiste kapsels op een rij.

Nog 14 dagen en dan is het kerst! Deze hele decembermaand trakteren we je op de website van Blauw Bloed op inspirerende en warme verhalen. En natuurlijk geven we ook af en toe een cadeautje weg. Vandaag bekijken we de feestelijke haarstijlen van Máxima. Van opgestoken in een knot of staart tot losse krullen.

#1 Dé Máxima-knot

We kunnen dit typische kapsel natuurlijk niet overslaan! Máxima heeft vaak een prachtige lage knot bij feestelijke gelegenheden. Het is dan echt een signature look van de koningin geworden. Wil je je lokken deze kerstdagen ook zo knap dragen? Hier zie je hoe je de haarstijl kunt namaken. 

Lees verder onder de foto's.

Máxima haar
Tijdens de Koningsvaart over het IJ na de inhuldiging had de koningin een opgestoken kapsel. Haar blonde lokken versierde ze met zilveren sterren.
Máxima haar
Máxima haar
Bij een staatsbanket kiest ze vaak voor een knot. Met een diadeem ziet dat er natuurijk extra feestelijk uit.
Máxima haar
Máxima haar
Ook met een grote hoed staat een lage knot uiterst chic.

#2 Stylish staart

Een haarstijl die niet te chic is, maar wel erg modieus. De lage staart staat verzorgd en door een stukje haar om het begin van de staart te wikkelen wordt het extra mooi. Het kapsel is daarnaast erg praktisch want er hangen zo geen losse plukken in je kerstdiner. Even inspuiten met wat haarlak en dan gaat je staart de hele avond mee.

Lees verder onder de foto's.

Máxima haar
Máxima haar
In combinatie met een chique rode hoed, wordt het geheel nog feestelijker.

#3 Losse krullen

Koningin Máxima laat zien dat los haar ook hartstikke chic staat. Al heeft dit kapsel misschien wat meer voeten in de aarde. Je hebt er (als je stijl haar hebt) een krultang voor nodig. Ben je gezegend met een mooie bos krullen? Breng deze dan in model met wat leave-in conditioner en haarlak. Zo zakken deze niet uit. Ook handig als je zelf de krullen er in gaat zetten met een krultang! 

Máxima haar
Tijdens het 5-mei concert in 2019 droeg Máxima haar gekrulde haar over één schouder.
Máxima haar
Op de vooravond van de inhuldiging in 2013 koos de koningin ook voor krullen. En die combineerde ze met prachtige juwelen.
Máxima haar
Maar ook een simpele middenscheiding en losse slag zorgt voor een haarstijl perfect voor een kerstdiner.

Ben jij al helemaal klaar voor de kerstdagen? Ontdek hieronder welk personage je bent uit de EO-kersttest.  

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Wie ben jij in het kerstverhaal?

Maria, Jozef, de herders of de wijzen... Op welk personage uit het kerstverhaal lijk jij het meest? Doe de EO-kersttest en ontdek het nu!

Doe mee!

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--