Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuk! Dit wist je nog niet over prinses Amalia

7 december 2023 · Leestijd 2 min

Onze kroonprinses is vandaag 20 jaar geworden. Hoog tijd dus om de leukste weetjes over prinses Amalia op te sommen!

Wist je bijvoorbeeld dat de prinses als bijbaantje cocktails maakte in een strandtent? Maar dat is niet het enige bijzondere feitje over onze toekomstige koningin.

#1 Ze kan Chinees

Toen ze nog op de middelbare school zat, volgde prinses Amalia lessen Chinees. Ze koos voor dit vak nadat ze met haar ouders op reis was geweest naar het land. Daar groeide haar interesse voor de Chinese cultuur. "We zullen zien of het beklijft", zei koning Willem-Alexander tijdens de jaarlijkse fotosessie in 2016.

Lees verder onder de foto.

Amalia

#2 Ze is dol op diademen

De prinses van Oranje heeft een grote passie voor diademen. Dat vertelt ze in het boek dat Claudia de Breij over haar schreef. "Ik ben dól op tiara’s. Laat me een tiara zien, en ik weet waar die vandaan komt. Alle tiara’s van Europa kan ik herkennen. Vroeger zette ik ze al op, van mijn moeder. Dan stond er een op haar opmaaktafel en dan had ik die direct op mijn hoofd", aldus Amalia.

Lees verder onder de foto.

Amalia

#3 Ze heeft geaccepteerd dat ze koningin wordt

Al vanaf haar veertiende heeft Amalia zich verzoend met het idee dat ze koningin zal worden. Toch ziet ze het koningschap wel als "een muur waar ze eerst overheen moet", zo omschrijft Claudia de Breij. Amalia vult aan: "Pas achter die muur kan ik dan misschien iets omarmen."

Amalia

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--