Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Trotse vader: koning Felipe bezoekt dochter Leonor op de militaire academie

20 maart 2024 · Leestijd 2 min

De Spaanse prinses Leonor heeft op de militaire academie bezoek gekregen van haar vader. Koning Felipe, die bekendstaat om de warme band met zijn dochters, besloot niet alleen om te kijken hoe Leonor het deed, maar nam ook de tijd om even met haar en haar mede-cadetten te lunchen. Felipe liet duidelijk merken dat hij apetrots is op zijn oudste dochter. Bekijk de foto's hieronder.

Prinses Leonor is de oudste dochter van koning Felipe en koningin Letizia. Afgelopen zomer begon ze aan de militaire opleiding die drie jaar in beslag zal nemen. In augustus werd Leonor door haar ouders en zus Sofia naar de militaire academie in Zaragoza gebracht, waar ze het eerste jaar zal doorbrengen. Daarna gaat haar training verder bij de marine. Als laatste staat de luchtmacht op het programma. Sinds Leonor haar opleiding is begonnen heeft ze al een aantal bijzondere momenten meegemaakt. In oktober zwoor ze trouw aan de Spaanse vlag en twee dagen later was ze met haar ouders bij de nationale feestdag van Spanje.

Lees verder onder de foto.

Leonor militaire academie
Leonor neemt afscheid van haar moeder koningin Letizia.

Bezoek van vader Felipe

Inmiddels is prinses Leonor meer dan een half jaar onderweg met haar opleiding en vond haar vader het tijd worden om eens bij zijn dochter te gaan kijken. Op de basis van San Gregorio, in de buurt van Zaragoza, zocht hij Leonor en haar mede-cadetten op. Koning Felipe, gekleed in een militaire outfit, bekeek een oefening en lunchte mee met zijn oudste dochter en haar metgezellen. Op de beelden zien we een trotse vader, kijk maar mee!

felipe_militaire_academie
Koning Felipe bekijkt de militaire oefening.
felipe_leonor_academie
Vader en dochter begroeten elkaar in uniform.
felipe_leonor_academie
Een schouderklop van vaderlief.
felipe_leonor_academie
Koning Felipe schuift aan tijdens de lunch.
felipe_leonor_academie
Een mooi moment om de mede-cadetten van Leonor eens te ontmoeten.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--