Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Leuke beelden: Felipe en Letizia nemen hun dochters mee naar het platteland

24 oktober 2023 · Leestijd 3 min

Koning Felipe en koningin Letizia namen hun dochters prinses Leonor (17) en prinses Sofía (16) mee naar het platteland dit weekend. Na een glamoureus weekend kleedde het Spaanse gezin zich uiterst casual voor een bezoek aan de regio Asturias de regio waar de kroonprinses de naam van draagt (zoals in Engeland de kroonprins van Wales) Het gezin strijkt neer in de parochies van Arroes, Pion en Candanal die de Asturië Exemplary Village Award 2023 hebben gewonnen.

Het Spaanse koninklijk gezin was afgelopen week weer even compleet voor de jaarlijkse uitreiking van de Prinses van Asturiëprijzen. Prinses Sofía die nu in Wales studeert, kwam er zelfs voor terug naar Spanje (iets wat ze niet deed voor een van de twee Spaanse nationale feestdagen op 12 oktober). De uitreiking is een feestelijk evenement dat dagen beslaat. Donderdagavond was het gezin al bij het concert dat traditiegetrouw wordt gegeven op de vooravond van de uitreiking.

Lees verder onder de foto. 

Felipe, Letizia, Leonor en Sofía Prinses van Asturiëprijzen

Op vrijdagmiddag vond het eerste deel van de uitreiking plaats. Voor de gelegenheid kozen zowel Letizia als Leonor voor een roze outfit. Zelfs koning Felipe deed mee met het kleurenpalet, want in zijn stropdas zat ook een roze gloed. Prinses Sofía koos voor een Chanel-achtige jurk van tweed, maar dan van het merk Sandro. 

Lees verder onder de foto. 

letizia-felipe-dochters

Na het middagprogramma was er een outfit-wissel en koos het Spaanse gezin voor chic. Zo droeg koningin Letizia een prachtige zwarte japon met one shoulder van Carolina Herrera en prinses Leonor schitterde in een nachtblauwe set met een rok. Ook koningin Sofia was aanwezig. 

Lees verder onder de foto. 

spaans-gezin-oktober-2023
V.l.n.r.: Koningin Sofia, prinses Leonor, koning Felipe, koningin Letizia, prinses Sofía.

Van glamouravond naar het platteland

Na de feestelijkheden vertrekt het koninklijke gezin van koning Felipe en koningin Letizia naar het noorden van Spanje. Ze bezoeken daar de parochies van Arroes, Pion en Candanal die de Asturië Exemplary Village Award 2023 hebben gewonnen. Daar ruilden ze hun hoge hakken in voor stevige stappers en een hippe jas. Het gezin kreeg een rondleiding door de dorpjes en werd geïntroduceerd aan de lokale specialiteiten. En dat leverde deze leuke casual kiekjes op. 

felipe-letizia-gezin-platteland1
V.l.n.r: Koning Felipe, koningin Letizia, prinses Sofía, prinses Leonor.
letizia-leonor-platteland
Koningin Letizia en prinses Leonor leren over lokale ambacht.
letizia-leonor-onderonsje
Koningin Letizia en prinses Leonor hebben een onderonsje.
gezin-spanje-platteland
Koning Felipe en koningin Letizia bezoeken samen met hun dochters een marktkraam.
Leonor-letizia-platteland
Koningin Letizia en prinses Leonor krijgen uitleg over een lokaal gebrouwen drankje.

We zien hier het lokale drankje: de meest gewaardeerde cider van Spanje. Deze wordt zo vanuit de fles op flinke hoogte in een glas geschonken om het droesem niet in het glas te laten komen. Voor Asturias is dit een bijzondere techniek, zo weet een Blauw Bloed-lezer ons te vertellen over de regio. 

gezin-letizia-felipe-plattenland
Letizia-proeven-leonor-platteland
Koningin Letizia mag even proeven.

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--