Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Lief: zó vroeg koning Felipe Letizia ten huwelijk

2 januari 2024 · Leestijd 2 min

Koning Felipe van Spanje is inmiddels al bijna twintig jaar getrouwd met Letizia. Letizia was op dat moment journalist en deed op de Spaanse televisie verslag van het nieuws. Dat de Spaanse al eerder getrouwd was, viel bij de Spanjaarden niet direct in goede aarde. Maar hoe ging koning Felipe (toen nog prins) eigenlijk op één knie?

De twee waren nog maar kort aan het daten toen Felipe een aanzoek deed. Volgens ingewijden was de prins vrij zeker van zijn zaak, waardoor hij er niet langer omheen wilde draaien dan nodig was. Maar echt romantisch was het aanzoek niet per se. Felipe zou Letizia namelijk ten huwelijk hebben gevraagd in een gepantserde Audi. Er was dan ook geen sprake van knieval of een glaasje champagne. Iets wat Willem-Alexander wél had geregeld voor Máxima toen hij op één knie ging. 

Lees verder onder de foto. 

Letizia_tvpresentator.jpg
Letizia was voordat ze prins Felipe ontmoette een tv presentator.

Drie weken wachten op antwoord

Of dat ook de reden is dat Letizia Felipe drie weken heeft laten wachten op een antwoord, is niet bekend. Letizia zou niet iemand zijn die snel handelt, waardoor ze er even over na moest denken. Zeker omdat zij ook haar baan zou moeten opzeggen als ze 'ja' tegen Felipe zei.

Lees verder onder de foto. 

Felipe_en_Letizia_vooravond_huwelijk
Prins Felipe en Letizia op de vooravond van hun huwelijk in mei 2004.

Na er lang over nagedacht te hebben, accepteerde Letizia het aanzoek. Op 1 november werd de verloving officieel aangekondigd. Die werd veel besproken in Spanje. Omdat Letizia een burgermeisje is én omdat zij dus al een keer eerder getrouwd is, zijn sommige Spanjaarden niet meteen enthousiast. Niettemin hebben koning Juan Carlos en koningin Sofia hun toestemming gegeven. Het eerdere huwelijk van Letizia was namelijk niet kerkelijk ingezegend en dat maakte hertrouwen een stuk makkelijker.

Lees verder onder de foto. 

kus-letizia-felipe
Prins Felipe kust zijn kersverse vrouw liefkozend op haar voorhoofd.

In mei 2004 gaf het stel elkaar het jawoord in Madrid, waardoor het stel inmiddels al ruim negentien jaar getrouwd is. Zo is de rest van hun liefdesverhaal verlopen. 

Ook leuk om te lezen: zo vroeg prins William Catherine ten huwelijk. 

Foto's: ANP

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--