Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Felipe voorziet een jaar met grote uitdagingen

29 januari 2021 · Leestijd 2 min

De Spaanse koning Felipe heeft donderdag samen met zijn vrouw Letizia het diplomatieke korps ontvangen op het Koninklijk Paleis in Madrid. Net als in voorgaande jaren hield de koning voor de gelegenheid een toespraak. Hierin stond hij uitgebreid stil bij de coronapandemie.

“Toen ik vorig jaar – net als vandaag – het in het Koninkrijk Spanje geaccrediteerde diplomatiek korps toesprak, was het moeilijk voor te stellen hoe het jaar zou gaan verlopen”, begon Felipe zijn toespraak. De Spaanse vorst richtte zich daarna speciaal tot de mensen die een geliefde hebben verloren door de pandemie of die persoonlijk hebben geleden aan Covid-19. Felipe noemde het verder belangrijk om de juiste lessen te trekken uit de “traumatische ervaring van de pandemie”.

Felipe sprak daarnaast lovende woorden voor de aanwezige diplomaten. Volgens Felipe was de diplomatieke samenwerking doeltreffend bij het helpen van veel burgers in hun dagelijkse leven en heeft die samenwerking ook geholpen om de levens van veel mensen te redden.

Volgens Felipe zal 2021 opnieuw een jaar met grote uitdagingen worden, ook omdat de pandemie ernstige gevolgen voor de samenleving heeft gehad. “Daarom moeten we meer dan ooit met hernieuwde ambitie naar de toekomst kijken. Als deze crisis onze vooruitgang heeft afgeremd, zijn we genoodzaakt om met een verdubbelde inspanning weer op het goede spoor te komen.”

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--