Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: Meghan maakt haar debuut bij Trooping the Colour

9 juni 2018 · Leestijd 2 min

Hertogin Meghan stond zaterdag voor het eerst op het balkon van Buckingham Palace. De Amerikaanse, die vorige maand trouwde met prins Harry, was van de partij tijdens Trooping the Colour. De militaire parade is de officiële viering van de verjaardag van koningin Elizabeth, die eind april 92 jaar werd.

De Britse koninklijke familie nam vrijwel voltallig deel aan de plechtigheid, die bestaat uit een optocht van Buckingham Palace via de Mall naar Horse Guard's Parade. Daar mag jaarlijks één van de van de zogenoemde 'Household' regimenten - Grenadier, Coldstream, Scots, Irish en Welsh Guards - haar kleuren tonen aan de koningin. Prins Philip, die zondag 97 jaar wordt, was niet bij de feestelijke ceremonie aanwezig.

Elizabeth nam de militaire parade af, en reed daarna met haar familieleden terug naar Buckingham Palace. Meghan mocht, als kersverse hertogin van Sussex, voor het eerst meerijden in een rijtuig.

Balkonscène

Terug bij Buckingham Palace volgde de traditionele balkonscène en het overvliegen van vliegtuigen van de Royal Air Force. Op het balkon was ook plek voor de allerjongste generatie; inclusief prins George en prinses Charlotte. De in april geboren prins Louis was er niet bij.

Bron: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--