Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Foto's: prinses Catherine aanwezig bij St. Patrick's Day parade

17 maart 2023 · Leestijd 2 min

Prinses Catherine heeft vrijdag voor het eerst als kolonel deelgenomen aan de jaarlijkse parade van de Ierse Garde op St. Patrick's Day in Aldershot. In haar nieuwe rol deelde ze onder meer klavertjes vier uit aan officieren en wachters. Ook legde ze een takje van het groene plantje op de kop van Turlough Mor, de Ierse wolfshond die de mascotte is van het regiment.

Het presenteren van de klavertjes is al sinds 1901 traditie tijdens de viering van St. Patrick's Day. Voor haar debuut als kolonel, een rol die ze sinds dit jaar heeft overgenomen van haar echtgenoot prins William, was de prinses van Wales gekleed in een groene jas met een hoofddeksel en schoenen in dezelfde tint. De kleur groen is traditiegetrouw de kleur van de van origine Ierse feestdag.

Lees verder onder de foto's!

Wales-STpatricksday-20223
Catherine-STpatricksday-2023
Catherine- 20233-Stpatricksday
Catherine- 2023 - STpatricksday

Na de ontvangst en het presenteren van de klavertjes keken Catherine en William naar de traditionele parade en ontmoetten zij enkele leden van het regiment.

Om St. Patricks Day te vieren heeft Blauw Bloed een artikel samengesteld met royals in het groen, neem hieronder een kijkje!

Het is St. Patricks Day! Daarom 7 royals in het groen

Lees ook over:

Het is St. Patricks Day! Daarom 7 royals in het groen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--