Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Het is St. Patricks Day! Daarom 7 royals in het groen

17 maart 2023 · Leestijd 3 min

Vandaag is het St. Patricks Day. Een traditioneel Ierse feestdag waarbij de kleur groen centraal staat. Door de jaren heen dook de kleur bij menig royal op. Speciaal voor deze dag heeft Blauw Bloed 7 royals in het groen verzameld!

In 2019 droeg Catherine tijdens St. Patricks Day, naar een bezoek aan het 1ste Battalion Irish Guards, deze geheel groene outfit van Alexander McQueen. 

Tekst gaat verder onder foto

Catherine st. pday 2019 outfit

De prinses van Wales viert graag St. Patricks Day met Guinness, het traditionele bruine bier uit het land.

Tekst gaat verder onder foto

Dit jaar verschijnt Catherine voor het eerst als kolonel tijdens St. Patricks Day. Traditiegetrouw deelt ze klavertjes uit aan de officieren van de Ierse Garde.

Catherine schittert vaker in groen. De prinses van Wales verscheen vorig jaar in deze nauwsluitende neon-groene japon naar de Earth Shot Prize uitreiking in Boston.

Tekst gaat verder onder foto

Een duurzaam detail: het kledingstuk van het Solace London is voor ongeveer 73 euro gehuurd bij HURR, een bedrijf dat desingerkleding verhuurd. 

Koningin Elizabeth 

Tekst gaat verder onder foto

Ook wijlen koningin Elizabeth droeg wel eens van top tot teen groen. In 2019 zien we haar tijdens de Trooping of the Color in London in deze gewaagde felgroene outfit.

Koningin Máxima 

Tekst gaat verder onder foto

In San Fransico poseert Máxima met Amerikaanse politicus Nancy Pelosi. Ze draagt hier een fleurige groene plisséjurk van Natan. De kleur groen staat onze koningin echt beeldig! 

Koningin Letizia 

In het zuiden van Europa is de kleur groen ook populair. Koningin Letizia van Spanje verscheen in 2019 in deze eenvoudige maar toch stijlvolle olijfgroene jurk met cape-effect. 

Tekst gaat verder onder foto

Prinses Victoria 

De Zweedse kroonprinses Victoria bezocht vorig jaar ons land. In Rotterdam droeg zij dit te gekke groene broekpak van de Zara. 

Tekst gaat verder onder foto

ANP-449968125

Tijdens hetzelfde bezoek zien we Victoria ook in deze spectaculair groene jurk met tule van H&M Conscious. 

Tekst gaat verder onder foto

Koningin Margrethe 

De Deense vorstin verscheen in 2010 op de bruiloft van kroonprinses Victoria van Zweden in deze baljurk, wederom in de kleur groen. 

Tekst gaat verder onder foto

Margrethe groen Zweden

Prinses Amalia 

Deze bosgroene maxi-jurk van de Asos droeg onze kroonprinses Amalia tijdens Prinsjesdag afgelopen jaar. 

Tekst gaat verder onder foto

De Cariben-reis vorige maand was het uitgesproken moment voor Amalia om opvallende kleuren te dragen. Op Aruba zagen we haar in deze gifgroene blouse.

Amalia groen bloes

Foto's: ANP 

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--