Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Gefeliciteerd! Floris en Aimée 15 jaar getrouwd

22 oktober 2020 · Leestijd 3 min

15 jaar geleden trouwde prins Floris met zijn Aimée in de Grote Kerk in Naarden. Op Instagram deelt de prins leuke kiekjes om het kristallen jubileum te vieren.

Prins Floris en Aimée Söhngen maken hun verloving bekend.
Prins Floris en Aimée Söhngen maken hun verloving bekend.

Prins Floris en de Amsterdamse Aimée Söhngen leren elkaar kennen tijdens hun studententijd als zij beide sturen aan de universiteit Leiden. Floris en Aimée zijn lid van dezelfde Leidse studentenvereniging en ze zien elkaar voor het eerst op een feestje. Hij studeert Nederlands recht en zij studeert bedrijfsrecht.  

Later vertelt Floris dat hij direct wist dat Aimée de ware voor hem was. Hij gokt haar hotmailadres en stuurt een mail. Tijdens een wintersportvakantie in Oostenrijk vraagt Floris Aimée ten huwelijk.

Lees verder onder de foto.

Op 25 februari maken Aimée en Floris in Paleis Het Loo in Apeldoorn hun verloving bekend. Op 20 oktober trouwen ze voor de wet. Op 22 oktober volgt het kerkelijk huwelijk, vandaag precies 15 jaar geleden, in de Grote Kerk in Naarden. Het is een protestantse dienst met katholieke elementen.

Een protestantse dominee zegent het huwelijk, maar het Ave Maria klinkt ook. Een ontroerde Aimée pinkt een traantje weg. "Een emotionele dag, het moet nog even doordringen", zegt Floris. 

"Het is heerlijk om getrouwd te zijn", wist de bruid amper twaalf minuten na de plechtigheid al aan de verzamelde pers te melden. Prins Floris was de zevende en laatste Oranjeprins die in het huwelijk trad. Zijn broer prins Pieter-Christiaan was hem een maand eerder voorgegaan.

Bij de aankondiging van hun verlovingen had vader Pieter van Vollenhoven met karakteristieke humor gezegd dat de Apeldoornse tak van het koningshuis 'uitverkocht' was. "Ze hebben en zijn elkaars gouden hart", vond dominee Anne van der Meiden bij de huwelijksplechtigheid. "Dat is kostbaar, zorg dat dat zo blijft," gaf hij Floris en Aimée als opdracht mee.

Lees verder onder de foto's.

Floris en Aimée vragen geen toestemming voor hun huwelijk en zodanig verliest de prins zijn recht op troonopvolging. De kinderen van het stel hebben dan ook geen titel maar dragen de achternaam van Vollenhoven.  

Floris en Aimée hebben twee dochters, Magali Margriet Eleonoor (2007) en Eliane Sophia Carolina (2009) en één zoon Willem Jan Johannes Pieter Floris (2013).  

Bekijk hieronder de foto's die prins Floris vandaag op Instagram plaatste!

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Blauw Bloed wenst het stel een mooie dag en nog vele gelukkige jaren! 

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--