Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Griekse Royals komen samen om het Griekse paasfeest te vieren

6 mei 2024 · Leestijd 2 min

Kroonprinses Marie-Chantal, de vrouw van kroonprins Pavlos van Griekenland, deelde gisteren mooie beelden van haar gezin. Te zien is hoe de Griekse koninklijke familie Grieks Pasen viert. Bekijk de beelden hieronder.

Waar christenen op 31 maart al Pasen vierden, valt het Grieks orthodox Pasen dit jaar pas op zondag 5 mei. Dit komt omdat de Grieks orthodoxe kerk gebruikmaakt van de oude Byzantijnse kalender om te bepalen op welke dag het paasfeest plaatsvindt. In Griekenland is Pasen een belangrijke dag, het is dan ook niet toevallig dat de Griekse royals deze dag ook vieren.

"Kalo Pasca"

Op Instagram is te zien hoe kroonprinses Marie-Chantal het paasfeest met haar gezin viert. Ze wenst iedereen daarbij "Kalo Pasca", dat prettig paasfeest betekent. Op de tweede foto in onderstaande Instagram-post zien we links kroonprinses Marie-Chantal, rechts koningin Anne-Marie en in het midden de jongste zoon van de kroonprins en -prinses: Aristides-Stavros.

Lees verder onder de post.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Op de laatste foto zien we ook kroonprins Pavlos met aan zijn linkerzijde (voor de kijker rechts) prins Philippos. Aan zijn rechterzijde staat prins Nikolaos die recentelijk in het nieuws is gekomen vanwege zijn scheiding met prinses Tatiana.

"Christus is opgestaan"

Ook kroonprins Pavlos staat op zijn Instagram-account stil bij de opstandig van Jezus Christus. Hij deelt een foto (zie hieronder) van zijn familie met de tekst "Christus is opgestaan". Op de eerste foto staan (v.l.n.r.): Matthew Kumar, prinses Theodora, Aristides, kroonprinses Marie-Chantal, kroonprins Pavlos, koningin Anne-Marie, prins Philippos, prinses Nina en prins Nikolaos. Zijn ex-vrouw prinses Tatiana is er niet bij, al blijft zij nog wel betrokken bij de Griekse koninklijke familie. Zo is zij vorige week nog in het openbaar gezien met koningin Anne-Marie.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Foto's: ANP / Instagram @mariechantal22 @pavlosgreece

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--