Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Haagse school gaat enthousiaste graaf Claus missen

24 september 2020 · Leestijd 2 min

Het Vrijzinnig Christelijk Lyceum (VCL) in Den Haag gaat graaf Claus-Casimir, de zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien, missen nu hij het Haagse Lyceum inruilt voor de Schotse kostschool Gordonstoun. Dat laat de rector van het VCL in een reactie weten aan Blauw Bloed.

Veel wil de school niet kwijt over het vertrek van Claus-Casimir omwille van zijn privacy. Daarnaast hebben zij hun handen vol aan alle drukte die het coronavirus met zich meebrengt. Op de vraag naar een reactie op het vertrek van de graaf laten ze het volgende weten:

“Het VCL zal het enthousiasme en de originaliteit van Claus missen. We wensen hem veel succes toe op Gordonstoun. We zijn ervan overtuigd dat deze bijzondere uitdaging op cognitief en sociaal gebied past bij wat hij bij ons op school heeft laten zien. Claus blijft altijd welkom op het VCL; eens een VCL-er altijd een VCL-er!"

Beruchte kostschool

De zoon van prins Constantijn en prinses Laurentien zal de komende twee jaar zijn studie afmaken aan Gordonstoun. De reden hiervoor is niet duidelijk.

Het internaat is beroemd en berucht vanwege zijn koninklijke connecties en hun spartaanse methoden om kinderen op te voeden. De Britse prins Charles heeft naar eigen zeggen trauma’s opgelopen en noemt het een gevangenis. Gelukkig voor Claus is het regime vandaag de dag moderner en de huisvesting aangenamer.

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--