Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vanaf vandaag is de documentaire over de Invictus Games te zien op Netflix

30 augustus 2023 · Leestijd 3 min

Vanaf vandaag is op Netflix een nieuwe documentaire te zien van de hand van prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle. De documentaire gaat over de Invictus Games, een terugkerend sportevenement voor veteranen die opgericht is door de Britse prins.

In 'Heart of Invictus' zien we een groep internationale deelnemers die meedoen aan de Invictus Games. Een groot deel is vorig jaar in Nederland gefilmd, toen de Invictus Games plaatsvonden in Den Haag. Destijds waren zowel prins Harry als Meghan Markle aanwezig in ons land voor het sportevenement. 

Lees verder onder de foto. 

Harry_en_Meghan_bij_opening_Invictus_Games
2022: Prins Harry en Meghan Makrle bij de opening van de Invictus Games in Den Haag.

In de documentairereeks worden prachtige verhalen verteld door de veteranen die door hun inzet in het leger fysiek of psychisch gewond zijn geraakt. "Het gaat niet over hoe ze de verwondingen hebben opgelopen, maar hoe ze zich hebben hersteld en hoe het is om onderdeel van zo'n gemeenschap te zijn," zegt prins Harry in de trailer van de serie. 

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Ook zien we beelden van Oekraïense deelnemers van de Invictus Games. Zij zijn tijdens de opnames teruggekeerd naar de frontlinie om daar ondanks hun verwondingen hun land te beschermen. 

Derde film van Archewell Productions 

De documentaire is geproduceerd door het beroemde stel. Dit is inmiddels de derde productie van het bedrijf Archewell Productions. Eerder produceerden ze al de persoonlijke documentairereeks 'Harry & Meghan'. En begin deze maand kondigde het stel aan dat ze een populair boek gaan verfilmen. 

Lees verder onder de foto. 

Harry Willem-Alexander
2022: Koning Willem-Alexander zit naast prins Harry bij de Invictus Games in Den Haag.

Prins Harry raakte door zijn eigen geschiedenis in het leger onder de indruk van de Warrior Games in de Verenigde Staten, waar hij in 2013 op bezoek was. Mede daarom lanceerde hij in maart 2014 de Invictus Games, een internationaal sportevenement voor veteranen van over de hele wereld. 

Prins Harry heeft sowieso een liefdevolle herinnering aan de Invictus Games. Daar werd hij in 2017 namelijk voor het eerst en public gefotografeerd met zijn vriendin Meghan Markle, waarmee hij later zou trouwen. 

Harry_en_Meghan.jpg
Prins Harry en Meghan Markle bij hun eerste 'date' buiten de deur.

Invictus Games 2023

De Invictus Games vinden volgende maand in Düsseldorf plaats en worden live uitgezonden bij de NOS. Een belangrijk evenement dat ook op de agenda staat van de royals. Eerder zagen we al kroonprins Frederik van Denemarken mee trainen met de Deense ploeg van de Invictus Games

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De documentaire 'Heart of Invictus' is vanaf 30 augustus te zien op Netflix.

Foto's: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--