Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Vamos! Het staatsbezoek van Spanje aan Nederland is van start

17 april 2024 · Leestijd 2 min

Koning Felipe en koningin Letizia zijn in het land! Dit keer voor een officieel staatsbezoek. Het Spaanse koningspaar wordt warm welkom geheten door koning Willem-Alexander en koningin Máxima tijdens een welkomstceremonie op de Dam in Amsterdam.

Het is de eerste keer dat de koningsparen elkaar ontmoeten voor een staatsbezoek. Al is het zeker niet de eerste keer dat ze elkaar zien. Hier lees je meer over de band tussen de Nederlandse en Spaanse royals. Op het YouTube-kanaal van het Spaanse hof is te zien hoe de Spaanse royals gisteren op het vliegtuig stapten richting Amsterdam.

Lees verder onder de video.

De weergave van deze video vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

Welkom!

Koning Willem-Alexander en koningin Máxima heten de Spaanse koning en koningin vanochtend officieel welkom. Nadat de delegaties zijn voorgesteld, speelt de Koninklijke Militaire Kapel Johan Willem Friso de volksliederen van beide landen. Aansluitend vindt de inspectie van de erewacht plaats.

Lees verder onder de foto's.

staatsbezoek-sp-nl-1
Tijdens de welkomstceremonie worden de volksliederen van Nederland en Spanje gespeeld.
staatsbezoek-sp-nl-2
De twee koningsparen gaan op de foto met een schoolklas.
staatsbezoek-sp-nl-3
Koning Willem-Alexander en koning Felipe inspecteren samen de erewacht.

In het Koninklijk Paleis op de Dam worden vervolgens Nederlandse autoriteiten voorgesteld, waarna een receptie plaatsvindt. Koning Felipe en koningin Letizia leggen ook een krans bij het Nationaal Monument op de Dam.

Mode

Koningin Máxima gaat gekleed in het rood en draagt een set van een van haar favoriete merken: Natan. De bordeauxrode relevé komt van het atelier van Delvigne, zo weet modejournalist Josine Droogendijk te vertellen. Koningin Letizia draagt een blauwe japon met bijpassende riem en schoudertas. De jurk heeft een subtiele pied-de-poule print en is verrijkt met steentjes.

Lees verder onder de foto.

staatsbezoek-sp-nl-4
Koningin Máxima en koningin Letizia.

Vanmiddag gaat de koning onder de andere met koning Felipe samen op pad, zo bezoeken de staatshoofden samen de Cruyff Foundation. En vanavond is het tijd voor een staatsbanket, waar prinses Amalia voor het eerst bij aanwezig is. We houden je op de hoogte in dit artikel. Houd ook vooral onze Instagram en Facebook in de gaten voor de laatste updates over het inkomende staatsbezoek van Spanje aan Nederland.

Beelden: ANP / YouTube casarealtv

Geschreven door

Renée Prenger

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--