Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Koninklijke jeugdfoto's: zie jij wie deze jonge reporter is?

8 april 2024 · Leestijd 2 min

Kinderen van koninklijke komaf staan vanaf hun geboorte in de schijnwerpers. Hun baby- en jeugdfoto's zijn zichtbaar voor het publiek en staan voor de meesten in het geheugen gegrift. Maar van iemand die 'anoniem' opgroeit en zich op latere leeftijd bij de koninklijke familie voegt, zijn deze foto's een stuk minder bekend. Zie jij bijvoorbeeld wie dit 12-jarige schoolmeisje is?

Het burgermeisje dat we op de foto's zien, wordt geboren op 15 september 1972 in Oviedo. Op deze beelden uit 1984 zien we haar tijdens de opnames van een Spaans radioprogramma voor kinderen. Het radiostation wordt overigens beheerd door haar vader Jésus Ortiz. Als we de foto mogen geloven, zit journalistiek haar al op jonge leeftijd in het bloed. Dat zal later ook blijken, wanneer deze persoon een baan krijgt als verslaggeefster en presentatrice van het avondjournaal. Ze wint zelfs een onderscheiding voor de beste Spaanse journalist onder de 30 jaar.

Lees verder onder de foto's.

letizia_jeugdfoto
letizia_jeugdfoto

Op 31-jarige leeftijd verlooft de journaliste zich met een kroonprins en een half jaar later vindt de bruiloft plaats. Inmiddels is de journaliste dus aan de andere kant van de media komen te staan en zélf regelmatig onderwerp in het Spaanse journaal. Misschien heb je inmiddels wel door wie we op de jaren '80-foto zien. Het is niemand minder dan: koningin Letizia van Spanje!

Letizia_2024
Letizia ruilt haar lange lokken in voor een korter kapsel.

Beeld: ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang eens in de twee weken een persoonlijke nieuwsbrief vol royaltynieuws, tips en exclusieve content in je inbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--