Ga naar submenu Ga naar zoekveld

Kijk! Kroonprinses Victoria viert naamdag met haar gezin

12 maart 2022 · Leestijd 2 min

De Zweedse kroonprinses Victoria heeft met het hele gezin haar naamdag gevierd. Vanwege de coronapandemie was het de afgelopen twee jaar niet mogelijk de dag groots te vieren. Nu kan dat eindelijk wel en daar maakten veel Zweden gebruik van.

Rond 10.45 uur verscheen Victoria met haar man prins Daniel en hun kinderen prinses Estelle (10) en prins Oscar (6) op de binnenplaats van het Koninklijk Paleis in Stockholm. Daar werden de royals getrakteerd op een concert van het muziekkorps van het Zweedse leger.

Lees verder onder de foto's.

Victoria kreeg bloemen en voor prins Oscar en prinses Estelle was er ook een presentje; ze kregen ieder een baret van het amfibische regiment en een boek over het werk van dit legeronderdeel.

Veel Zweden waren ook naar het paleis gekomen om de kroonprinses te feliciteren. Hoewel Victoria vanwege de coronapandemie geen cadeaus van het publiek kon aannemen, maakte ze toch hier en daar een praatje met de mensen achter de hekken. Op een filmpje op de site van het Zweedse koninklijk huis is te zien hoe ze de mensen bedankt voor hun komst.

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

De weergave van deze tweet vereist jouw toestemming voor social media cookies.

Toestemmingen aanpassen

ANP

Lees meer over de royals

Misschien ook wat voor jou

Blauw Bloed nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke vrijdag het laatste royaltynieuws in je mailbox.

E-mailadres

Lees onze privacyverklaring.

--:--